Wednesday, February 13, 2008

Ανεβαίνει ο πήχης για εξαγορά της Yahoo


Ανεβαίνει ο πήχης για εξαγορά της Yahoo

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ο πόλεμος μεταξύ Yahoo! και Microsoft με τη Yahoo! να απορρίπτει την προσφορά της Microsoft -χαρακτηρίζοντάς τη πολύ χαμηλή - αναγκάζοντας την αμερικανική εταιρεία λογισμικού είτε να ανεβάσει τον πήχη είτε να υιοθετήσει μια επιθετική προσέγγιση για την επίτευξη συμφωνίας.

Από την πλευρά της, η Microsoft χαρακτήρισε την προσφορά της δίκαιη και πλήρη, δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να προσφέρει περισσότερα. Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε όλα τα αναγκαία βήματα, χωρίς όμως να προσδιορίζει εάν σχεδιάζει την παρουσία της προσφορά της κατευθείαν προς τους μετόχους της Yahoo!.

Παρ' όλα αυτά, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Microsoft θα προσφέρει περισσότερα -με την αρχική της προσφορά στα 31 δολάρια ανά μετοχή- χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο ο «πήχης» να φθάσει μέχρι και τα σαράντα δολάρια ανά μετοχή.

Η Microsoft επιδιώκει την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης συγχώνευσης του τεχνολογικού τομέα, σε μια θαρραλέα στρατηγική κίνηση, η οποία αποσκοπεί στη δημιουργία ενός κραταιού ανταγωνιστή για τη μηχανή online αναζήτησης Google

Η Yahoo! ανακοίνωσε ότι η προσφορά δεν αποτιμά πλήρως τους 500 εκατ. χρήστες που διαθέτει ανά τον κόσμο, ούτε τις επενδύσεις σε online διαφημιστική πλατφόρμα, όπως και τις δυνατότητές της στη συγκέντρωση μετρητών.

Την ίδια στιγμή, η Yahoo! «εκτόπισε» την Google από τη θέση του προτιμώμενου provider υπηρεσιών Διαδικτύου σε Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, βάζοντας στη θέση της την T-Mobile. Mέσω της συμφωνίας, η Yahoo! αποκτά πρόσβαση στους 90 εκατ. συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας της T-Mobile. Παρά την αβεβαιότητα εξαιτίας των κινήσεων της Microsoft, τα σχέδια της Yahoo! για μεγαλύτερη «διείσδυση» στην κινητή τηλεφωνία παραμένουν ανεπηρέαστα.

Από την άλλη πλευρά, η Nokia θα προσθέσει την Google στη λίστα μηχανών αναζήτησης, στις οποίες έχουν πρόσβαση οι καταναλωτές μέσω κινητών. Η Nokia έχει συνάψει παρόμοιες συμφωνίες με Yahoo! και Microsoft, όπως και με την Baidu στην Κίνα και τη Yandex στη Ρωσία.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |