Wednesday, February 13, 2008

ΕΛΛΑΔΑ: «Παγώνει» η χώρα λόγω της απεργίας για το ασφαλιστικό


«Παγώνει» η χώρα λόγω της απεργίας για το ασφαλιστικό

«ΠΑΓΩΝΕΙ» σήμερα η οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας των συνδικάτων που διαμαρτύρονται για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση η οποία περιλαμβάνει δυσμενείς αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις των συντάξεων και ενοποίηση των υγιών ασφαλιστικών ταμείων.

Οπως επισημαίνουν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και των δικηγόρων, γιατρών, φαρμακοποιών, μηχανικών και δημοσιογράφων που αντιδρούν στην ενοποίηση των Ταμείων τους για να καλυφθούν τα ελλείμματα των υπόλοιπων.

Παράλληλα με την απεργιακή κινητοποίηση όλοι οι εργαζόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση υπαναχώρηση στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί επειδή με αυτή δεν δίνεται προοπτική στο σύστημα κοινωνικής ασφάλειας, απλά το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η φαλκίδευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Τα συνδικάτα κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Αρεως και στην πορεία προς τη Βουλή που θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που πραγματοποιεί σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα απεργήσει το σύνολο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενώ συμμετέχουν οι Ομοσπονδίες εργαζομένων στις ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ [EYDr.AT] ), οι Τραπεζοϋπάλληλοι ΟΤΟΕ , δάσκαλοι και καθηγητές, νοσοκομειακοί γιατροί ΟΕΝΓΕ , ιατρικοί επισκέπτες και νοσηλευτικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, σε δημόσιες υπηρεσίες και ταμεία, στους ΟΤΑ, σε πλοία και λιμάνια, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες (λεωφορεία, τρόλεϊ ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό).

Λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ σήμερα δεν θα μεταδοθούν ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ αύριο Πέμπτη δεν θα εκδοθούν εφημερίδες. Επιπλέον οι μηχανικοί του δημοσίου τομέα θα πραγματοποιήσουν νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή 15 του μηνός και θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την ώρα που ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Σήμερα θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ όπως και όλα τα Κέντρα Υγείας και τα θεραπευτήρια, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία, ενώ προβλήματα θα υπάρχουν και στις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, αλλά και με Ι.Χ. στο κέντρο της Αθήνας το οποίο θα κλείσει από τις 10 το πρωί λόγω του συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στο Πεδίο του Αρεως.

Νομαρχία Αθηνών

Εξάλλου σήμερα, δεν θα πραγματοποιηθούν οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών (δικύκλων και αυτοκίνητων) για την περιοχή ευθύνης της Νομαρχίας Αθηνών. Οι υποψήφιοι που είχαν προγραμματίσει για σήμερα τις εξετάσεις τους, μπορούν να τις προγραμματίσουν για τις επόμενες ημέρες, ύστερα από συνεννόηση με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών της Νομαρχίας Αθηνών.

Επίσης, όσα οχήματα είχαν προγραμματισθεί την Τετάρτη 13/02/2008, να περάσουν από Τεχνικό Έλεγχο στα ΚΤΕΟ της Νομαρχίας Αθηνών, μπορούν να προσέρχονται σε αυτά μέχρι την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008.

Τέλος, η ισχύς των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου που λήγει την 13η Φεβρουαρίου 2008, παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008.

Τα μέσα μεταφοράς

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν ως εξής:

- ΜΕΤΡΟ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ πραγματοποιούν στάση εργασίας από έναρξη βάρδιας έως 10:00 π.μ και από 16:00μ.μ. έως λήξη της βάρδιας (δηλ. ώρες λειτουργίας από 10:00 - 16:00) για τη διευκόλυνση των απεργών στην προσέλευσή τους στο Συλλαλητήριο.

- ΤΡΟΛΕΪ στάση εργασίας από 11:00 έως 16:00. Οι εργαζόμενοι στα λοιπά μέσα μεταφοράς απεργούν. Επίσης θα πραγματοποιηθεί μόνο ένα δρομολόγιο του προαστιακού Σιδηροδρόμου στις 11.38 στη διαδρομή Πειραιάς - Κιάτο και στις 19.14 Κιάτο - Πειραιάς.

Τέλος, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας δεν θα πετάξει κανένα αεροπλάνο από και προς κανένα αεροδρόμιο, ενώ οι λεωφορειακές γραμμές εxpress που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο θα συμμετέχουν στην απεργία από ώρα 04.25 έως στις 24.00 που λήγει η βάρδια τους.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |