Friday, January 4, 2008

Τί βλέπει η DB για τράπεζες

Τί βλέπει η DB για τράπεζες

Εάν τα εταιρικά κέρδη και η παγκόσμια οικονομία παρουσιάσουν βελτίωση το 2008, τότε οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών αναμένεται να υπερ-αποδώσουν, εκτιμά η Deutsche Bank. Σε έκθεσή της ημερομηνίας 2 Ιανουαρίου με τίτλο «European Banks Strategy», η DB αναφέρεται στην εκτιμώμενη πορεία των ευρωπαϊκών τραπεζών. Ανάμεσα στα top picks της DB περιλαμβάνεται η Τρ. Κύπρου με σύσταση αγοράς και την τιμή στόχο να παραμένει στα €17. Η Deutsche Bank αναμένει ότι η BOCY θα πετύχει το 2007 κέρδη €491 εκ., το 2008 €600 εκ. και το 2009 €761 εκ.

Σύμφωνα με την DB, στο παρόν στάδιο παρατηρείται μία σύγκρουση μεταξύ των αποτιμήσεων στο χρηματοοικονομικό κλάδο (ειδικά των τραπεζών) και των υπόλοιπων κλάδων. «Αυτό ακολουθεί την υπο-απόδοση των τραπεζών από την ευρύτερη αγορά κατά 19%, οι οποίες διαπραγματεύονται στα χαμηλά P/E των τελευταίων είκοσι χρόνων. Οι τραπεζικοί τίτλοι αποτιμούνται κατά το ήμισυ με το ενδεχόμενο παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και έλλειψης ρευστότητας, ενώ οι προσδοκίες για τον εταιρικό κλάδο παραμένουν υψηλές», σημειώνεται.

Η Deutsche Bank συστήνει overweight για τις μετοχές των τραπεζών. Στις κορυφαίες επιλογές περιλαμβάνονται μετοχές με υψηλή κεφαλαιοποίηση και προοπτικές οργανικής ανάπτυξης.

Πέραν της BOCY, στα top picks περιλαμβάνονται η UBS, Santander, BNP Paribas, DnB NOR και Unicredit.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |