Monday, December 10, 2007

Πειραιώς: Εξαγοράζει την Arab Bank Κύπρου

Πειραιώς: Εξαγοράζει την Arab Bank Κύπρου

Σε συμφωνία εξαγοράς των υποκαταστημάτων της Arab Bank στην Κύπρο προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς. Η Arab bank διατηρεί στην Κύπρο δίκτυο 4 καταστημάτων, ιδιόκτητο κτήριο 4.600 τ.μ. στη Λευκωσία, προσωπικό 105 ατόμων, χορηγήσεις €126 εκ. (ΛΚ74 εκ.) και καταθέσεις €246 εκ. (ΛΚ144 εκ.). Το τίμημα εξαγοράς ανήλθε σε € 15 εκ. Μετά από αυτή την εξέλιξη η Arab Bank τερματίζει οριστικά την λειτουργία της στην Κύπρο.

Το Σεπτέμβριο του 2005, η Arab Bank είχε ανακοινώσει την πρόθεση της να φύγει από την Κύπρο και να απολύσει όλο της το προσωπικό. Η φυγή της αποφεύχθηκε μετά από συμβιβαστική φόρμουλα που βρέθηκε με τη συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων, ΕΤΥΚ. Είχε συμφωνηθεί, τελικά, να απολύσει 60 άτομα και να δώσει αποζημιώσεις £2,5 εκ.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη λάβει από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου τραπεζική άδεια για τη λειτουργία θυγατρικής υπό την επωνυμία «Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ». Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη προσληφθεί και εργάζονται σε αυτήν 40 στελέχη, ενώ εννέα υποκαταστήματα προετοιμάζονται στις κύριες πόλεις της Κύπρου προκειμένου να προσφέρουν ένα πλήρες εύρος τραπεζικών εργασιών.

Επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς στην Κύπρο, είναι ο κ. Κωνσταντίνος Λοϊζίδης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας. Η Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ, σε συνδυασμό με το δίκτυο της Arab Bank στην Κύπρο, αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της στις αρχές του 2008, με τουλάχιστον 13 υποκαταστήματα και 160 εργαζομένους.

Μιλώντας στη StockWatch ο κ. Λοϊζίδης διευκρίνισε ότι στον αριθμό των 160 εργαζομένων που θα απασχολούν συμπεριλαμβάνονται και οι 105 εργαζόμενοι της Arab Bank. «Στόχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι να αποτελέσει, η ανάπτυξη των εργασιών στην Κύπρο, τη βάση για τη δημιουργία ενός κέντρου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των χωρών της ευρύτερης περιοχής», είπε.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |