Wednesday, November 28, 2007

UBS: Στα €8,5 η δίκαιη αξία της MIG

UBS: Στα €8,5 η δίκαιη αξία της MIG


Σε buy από neutral αναβαθμίζει τη σύσταση για τη Marfin Investment Group (MIG) η UBS, διατηρώντας παράλληλα την τιμή €7,20 ανά μετοχή. Η UBS εκτιμά ότι η τρέχουσα καθαρή αξία ενεργητικού της διαμορφώνεται στα €6,8. Ως εκ τούτου, η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 16% έναντι της καθαρής εσωτερικής της αξίας. Παράλληλα, ανεβάζοντας ακόμη υψηλότερα τον πήχη, υπογραμμίζει ότι με βάση την αξία των συμμετοχών της MΙG, η δίκαιη αξία της μετοχής βρίσκεται στα €8,5.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή έκθεση του ξένου οίκου, η μετοχή της MIG σε σχέση με την πορεία που ακολούθησε η Σοφοκλέους έχει υποαπόδοση 10% από τις αρχές Οκτωβρίου, κάτι το οποίο αποδίδει στην επιβράδυνση των επαναγορών ιδίων μετοχών. Οι αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι η διοίκηση της ΜIG θα έχει προσφορές για να πουλήσει τις μετοχές σε θεσμικούς επενδυτές, αλλά αυτό ενδέχεται να εξεταστεί μόνο σε τίμημα υψηλότερο από αυτό της εξαγοράς, που εκτιμάται στα €6,6.

Τέλος, η UBS διαφοροποιεί τη στάση της σχετικά με τη σταδιακή απόκτηση μεριδίου στη Marfin Popular Bank, θεωρώντας την επένδυση στα €9 ως σωστή κίνηση, καθώς η τράπεζα έχει καλές προοπτικές ανάπτυξης.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |