Wednesday, November 28, 2007

MIG: Κέρδη €395,2 εκ. το εννιάμηνο

MIG: Κέρδη €395,2 εκ. το εννιάμηνο


Πενταπλασιάστηκαν τα καθαρά κέρδη της MIG στο εννιάμηνο του 2007, τα οποία διαμορφώθηκαν στα €395,2 εκ. έναντι €83,1 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα καθαρά κέρδη από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 316% στα €137,6 εκ., ενώ τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στα €5,56 δισ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εννιαμήνου ο διευθύνων σύμβουλος της MIG, Ντένης Μαλαματίνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η MIG έχει γίνει ο μεγαλύτερος ελληνικός επιχειρηματικός Όμιλος και ένας από τους μεγαλύτερους στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Συνεχίζουμε την υλοποίηση του επενδυτικού μας προγράμματος με στόχο τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας, κάνοντας τις απαραίτητες προσαρμογές που υπαγορεύονται από τις ειδικές συνθήκες αυτής της περιόδου».

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η MIG πραγµατοποίησε τον Ιούλιο του 2007 τη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου διεθνώς και αποτελεί την κύρια εταιρεία μακροπρόθεσµων επενδύσεων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Παρά το μικρό χρονικό διάστηµα από την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου, έχει υλοποιήσει ένα σηµαντικό μέρος του επενδυτικού της προγράµµατος, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, η MIG ελέγχει ένα χαρτοφυλάκιο ηγετικών εταιρειών στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε διάφορους τοµείς και κλάδους. Οι εταιρείες, στις οποίες έχει επενδύσει η Marfin Investment Group (MIG), δραστηριοποιούνται σε 38 χώρες και απασχολούν συνολικά 47.000 εργαζόµενους, στους οποίους δεν περιλαµβάνονται οι εργαζόµενοι στον ΟΤΕ.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |