Thursday, November 22, 2007

MPΒ: Εκτίμηση για κέρδη €445 εκ.

MPΒ: Εκτίμηση για κέρδη €445 εκ.
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 22/11/2007 16:57:17


Άνοδο 122% αναμένεται να σημειώσουν τα καθαρά κέρδη της Marfin Popular το πρώτο εννιάμηνο του 2007, υποστηρίζουν οι αναλυτές. Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις έξι οίκων που δημοσιεύονται στο Thomson Financial (Deutsche Bank, KBW, National Sec-P&K, HSBC Pantelakis Securities, Euroxx Securities), τα καθαρά κέρδη της MPB αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ των €393 εκ. και €473 εκ. σε σχέση με τα pro forma κέρδη των €200 εκ. που σημειώθηκαν την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η βελτίωση των αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται την ερχόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου οφείλεται στην αύξηση της λιανικής δανειοδότησης σε Ελλάδα και Κύπρο, στην αύξηση των εσόδων, καθώς και στη διαχείριση του κόστους.

Όλοι οι αναλυτές σημειώνουν ότι χρησιμοποιούν τα pro forma αποτελέσματα για το 2006, γιατί τα ακριβή νούμερα δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα.

«Περιμένω ότι η τράπεζα θα σημειώσει ακόμη ένα δυνατό τρίμηνο και η πιστωτική επέκταση θα παραμείνει περίπου στο 30%, δίνοντας στην MPB πλεονεκτική θέση στην Κύπρο και στην Ελλάδα», αναφέρει ο αναλυτής της National Sec-P&K Sec, Παναγιώτης Κλαδής.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να αυξηθούν κατά 43%, φθάνοντας τα €503,5 εκ. «Αναμένω ισχυρή ανάπτυξη, τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα που μπορεί να «συγκριθεί» με άλλες τράπεζες του ιδίου μεγέθους, παρόλο που ενδεχομένως να υπάρχει κάποια πίεση στα περιθώρια κέρδους»», σημείωσε ο αναλυτής της Keefe, Bruyette & Woods, Antonio Ramirez.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η MIG αναμένεται να συνεισφέρει στα έσοδα της MPB. «Η MPB άρχισε από το τρίτο τρίμηνο να χρεώνει το 1% για τις διοικητικές υπηρεσίες που προφέρει στην MIG, με αποτέλεσμα να αναμένονται πρόσθετα κέρδη €12 εκ.», σημείωσε ο κ. Ramirez.

Σύμφωνα με την αναλύτρια της HSBC Pantelakis Securities Σοφία Σκουρτή, αναμένεται ανάκαμψη στα έσοδα από αμοιβές, λόγω της συμφωνία για 1% αμοιβή της τράπεζας επί των κεφαλαίων της MIG. Επίσης, αναμένεται αύξηση στα καθαρά έσοδα από τόκους από τις εργασίες στην Κύπρο. Τα καθαρά έσοδα από προμήθειες αναμένεται να αυξηθούν κατά 23%, φθάνοντας τα €186 εκ.

«Έχουμε ήδη αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις μας για το συγκρότημα και αναμένουμε πλέον κέρδη €869 εκ. το 2009», δήλωσε ο αναλυτής της Deutsche Bank, Gaelle Cibelly. Με έκθεσή της, η DB διατηρεί την τιμή στόχο των €13 και τη σύσταση αγορά για τη μετοχή της τράπεζας. Αναμένεται τα καθαρά κέρδη της MPB να ανέλθουν το τρίτο τρίμηνο στα €118 εκ.

Το πρώτο εξάμηνο του 2007, η MPB σημείωσε ενοποιημένα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, €343,1 εκ., σημειώνοντας αύξηση 164% σε συγκρίσιμη βάση με την αντίστοιχη περίοδο των «προφόρμα» του 2006.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |