Thursday, November 22, 2007

ΧΑΚ - ΧΑ: Συστράτευση κατά dual listing

ΧΑΚ - ΧΑ: Συστράτευση κατά dual listing
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 22/11/2007 17:53:33


Κοινός στόχος αποτελεί για το ΧΑΚ και το ΧΑ η αποφυγή της επέκτασης της παράλληλης εισαγωγής εταιρειών και στα δύο Χρηματιστήρια. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΧΑΚ, με την ευκαιρία της λήξης των επαφών που είχε στην Αθήνα, τα δύο μέρη συμφωνούν ότι μέσω της Κοινής Πλατφόρμας παρέχεται η δυνατότητα σε όλες τις εισηγμένες εταιρείες των δύο Χρηματιστηρίων να ωφεληθούν, χωρίς επιπλέον αύξηση του κόστους τους. «Οι εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν τις οικονομίες κλίμακας και την ευκολία πρόσβασης των συντελεστών της Αγοράς στην Κοινή Πλατφόρμα», τονίζεται.

Να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος του ΧΑ, Σωκράτης Λαζαρίδης, είχε δηλώσει την προηγούμενη Τρίτη ότι το ελλαδικό χρηματιστήριο απέρριψε αιτήσεις κυπριακών εταιρειών για dual listing. Παρά τις επίμονες προσπάθειες της StockWatch, δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον κ. Λαζαρίδη, ώστε να διευκρινίσει σε ποιες εταιρείες αναφερόταν. Πάντως μέχρι στιγμής δεδομένο θεωρείται το ότι η Ελληνική Τράπεζα μελετά το dual listing.

Στην ίδια ανακοίνωση του ΧΑΚ, σημειώνεται ακόμη ότι συζητήθηκε το θέμα της ανάπτυξης Περιφερειακών Συνεργασιών με άξονα την Κοινή Πλατφόρμα, καθώς και η εισαγωγή νέων προϊόντων (π.χ. παραγώγων) στις δύο αγορές. Μάλιστα για το θέμα των παραγώγων επήλθε κατ’ αρχή συμφωνία μεταξύ των δύο Χρηματιστηρίων για ετοιμασία παράγωγου προϊόντος στον τραπεζικό τομέα των δύο Αγορών. «Αφού ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός, το προϊόν θα παρουσιαστεί στους κυριότερους ειδικούς διαπραγματευτές και εφόσον διαπιστωθεί σχετικό ενδιαφέρον, τότε η πρόταση θα παρουσιαστεί στα Συμβούλια των δύο Χρηματιστηρίων για σχετικές εγκρίσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |