Saturday, February 28, 2015

Oscars 2015: Red Carpet

We've rounded up all the most important ensembles of the evening...

Friday, February 27, 2015

Ζημιές €119 εκ. για Ελληνική Τράπεζα

Μείωση των ζημιών της στα €118,6 εκ. ανακοίνωσε για το 2014 η Ελληνική Τράπεζα έναντι ζημιών €190,9 εκ. το 2013, παρουσιάζοντας καθαρή κερδοφορία το τέταρτο τρίμηνο. 

Τα αποτελέσματα του 2013 περιλαμβάνουν ζημιά €28,8 εκ. από δραστηριότητες που τερματίστηκαν μετά την πώληση του δικτύου καταστημάτων στην Ελλάδα. 

Οι ζημιές απομείωσης και προβλέψεις για την κάλυψη του πιστωτικού κινδύνου μειώθηκαν στα €304,4 εκ. από €310,8 εκ. το 2013. 

Η τράπεζα για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 κατέγραψε κέρδη €6,5 εκ. έναντι ζημιών €29,2 εκ. το τρίτο τρίμηνο. 

Έσοδα 

Το σύνολο των καθαρών εσόδων του ομίλου ανήλθε στα €299 εκ. από €279,3 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο καταγράφοντας άνοδο 7%...

Thursday, February 26, 2015

Apple announces ‘Spring forward’ event on March 9th

apple_event_spring_forwardApple today sent out invites for a media event that will be held on Monday, March 9 at the Yerba Buena Center for the Arts in San Francisco, reports The Loop

As with most Apple media events, it will begin at 10:00 a.m. Pacific Time. 

The event's "Spring Forward" tagline is decidedly time related and March 9 falls one day after the start of daylight savings time in the United States, suggesting the Apple Watch may be the focal point...

Wednesday, February 25, 2015

Ζημιές €256 εκ. για Τράπεζα Κύπρου

Στα €256 εκ. μειώθηκαν οι ζημιές της Τρ. Κύπρου το 2014 έναντι ζημιών €2056 εκ. το 2013. Οι προβλέψεις για απομείωση δανείων μειώθηκαν στα €900 εκ. από €1019 εκ. το 2013. 

Το τέταρτο τρίμηνο του 2014 οι ζημιές αυξήθηκαν στα €332 εκ. από €5 εκ. το τρίτο τρίμηνο του έτους κυρίως λόγω της αύξησης των προβλέψεων στα €408 εκ. από €163 εκ., αλλά και λόγω των απομειώσεων άλλων χρηματοοικονομικών και μη χρηματοοικονομικών στοιχείων ύψους €133 εκ. Στην αύξηση των ζημιών (ελέω αυξημένων προβλέψεων) συνέβαλαν και οι εργασίες στη Ρωσία οι οποίες παρουσιάζονται ως μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες. 

Τα κέρδη πριν τις προβλέψεις και τις απομειώσεις, τα έξοδα αναδιάρθρωσης και τις μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες, για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2014 ανήλθαν σε €747 εκ...

Tuesday, February 24, 2015

Visa to Launch Tokenization in Europe in Mid-April for Apple Pay Mobile Payments

applepayVisa announced on Tuesday that it will be rolling out tokenization in Europe, an essential technology that allows for secure and convenient contactless payments using various technologies (via The Next Web). 


The tokenization service will be available to financial institutions in mid-April and helps pave the way for the launch of Apple Pay in Europe...

Ελλάδα: Εγκρίθηκε η λίστα των μεταρρυθμίσεων

Εγκρίθηκε από τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης όπως επίσης και η λίστα μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση. 

Την είδηση επιβεβαίωσε ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι αποφεύχθηκε άμεση κρίση και ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για έγκριση της παράτασης από τα εθνικά κοινοβούλια...

Monday, February 23, 2015

A vicious new Android bug can make calls, send messages, and take photos all while your phone is 'off'

AndroidMascotA sinister new bug hitting Android devices is capable of making calls, sending messages, and taking pictures, all while the phone appears to be off.
According to a report from the security research firm (and anti-malware software publisher) AVG, the malware—called PowerOffHijack—presents a fake dialogue box that prompts the user to shut down when the power button is pressed...

YouTube for Kids is now available on Android and iOS

The YouTube app that parents have always clamored for is now here: just as expected, the company has today released YouTube for Kids, celebrating it as "the first Google product built from the ground up with little ones in mind." 
Available for Android and iOS (and coming soon for kiddie tablets like the Kurio and Nabi), YouTube for Kids...

Saturday, February 21, 2015

Ελλάδα: Tετράμηνη επέκταση του ελληνικού προγράμματος

Χειραψία του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον Βέλγο ομόλογό του, υπό το βλέμμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ.Οι υπουργοί οικονομικών κατέληξαν την Παρασκευή στο Eurogroup σε πολιτική συμφωνία παράτασης του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας για άλλους τέσσερις μήνες, δίδοντας περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα να σταλεί λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που θα...

Monday, February 16, 2015

ΚΤ: Μείωση 1% στα καταθετικά επιτόκια

Απόφαση για τη μείωση των καταθετικών επιτοκίων έλαβε η Κεντρική Τράπεζα με απώτερο στόχο τη μείωση των δανειστικών επιτοκίων που βρίσκονται στο ρετιρέ της ευρωζώνης και τη συνεπακόλουθη μείωση των κόκκινων δανείων. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε τη μείωση του...

Thursday, February 12, 2015

Ελλάδα: Αδιέξοδο στο Eurogroup

Οι Financial Times γράφουν ότι οι συνομιλίες κατέρρευσαν την τελευταία στιγμή όταν πολλοί από τους συμμετέχοντες ανάμεσά τους και ο Σόιμπλε είχαν ήδη φύγει από τη συνεδρίαση. 

Η εφημερίδα γράφει ότι ενώ αρχικά ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννης Βαρουφάκης, είχε συμφωνήσει σε μια κοινή δήλωση με τους συναδέλφους του. Μάλιστα η εφημερίδα γράφει ότι η δήλωση είχε υπογραφεί από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος ήταν επίσης παρών στο Eurogroup. 

Μόλις αυτή εγκρίθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup διαλύθηκε και ο Σόιμπλε με αρκετούς από τους συναδέλφους του, αποχώρησαν. Αλλά τότε τελευταία στιγμή ο έλληνας υπουργός Οικονομικών έκανε μια τελευταία κλήση πίσω στην Αθήνα για να ενημερώσει για το τι είχε μόλις συμφωνηθεί – και τότε κυβερνητικοί αξιωματούχοι απέρριψαν την ανακοίνωση.

Οι Financial Times σήμερα παρουσιάζουν τη δήλωση που είχε αρχικά συμφωνηθεί επισημαίνοντας ότι είχε κάτι για τον καθένα. Για τους Ευρωπαίους άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο «να διερευνηθούν οι δυνατότητες επέκτασης » του προγράμματος, ενώ για τον κ. Βαρουφάκη υπήρχε η λέξη «γέφυρα» που αναφέρεται στην τελευταία παράγραφο – αν και όχι με την έννοια που ο Έλληνας υπουργός πιθανώς να ήθελε (για την ακρίβεια υπήρχε το ρήμα γεφυρώνω).

Οπως γράφει η εφημερίδα «η κοινή δήλωση δεν έμελλε να προκύψει, αλλά παρέμεινε ένα ακόμη έκθεμα του μακροχρόνιου ελληνικού δράματος».Ακολουθεί η δήλωση που παρουσιάζουν οι Financial Times:

«Σήμερα το Eurogroup έκανε απολογισμό της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα και της κατάστασης του υπάρχοντος προγράμματος προσαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup ενεπλάκη σε εντατικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές.

Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και ισχυρότερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την κατηγορηματική δέσμευσή τους στις οικονομικές υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους.

Σε αυτή τη βάση, θα αρχίσουμε τώρα την τεχνική εργασία για την περαιτέρω αξιολόγηση των σχεδίων μεταρρύθμισης στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τα θεσμικά όργανα για να διερευνήσουν τις δυνατότητες για την επέκταση και την επιτυχή ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης.

Αν αυτή είναι επιτυχής αυτό θα γεφυρώσει το χρονικό διάστημα για τις ελληνικές αρχές και το Eurogroup, ώστε να εργαστούν σε ενδεχόμενες νέες συμβατικές ρυθμίσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας στην επόμενη συνάντησή μας την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου».

Spiegel
Το ίδιο παρασκήνιο μεταφέρει σήμερα και το περιοδικό Spiegel υπό τον τίτλο: «Η Ελλάδα σνομπάρει την Ευρώπη». Οπως αναφέρεται, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναχώρησε από το Eurogroup για το Βερολίνο πιστεύοντας ότι υπήρχε συμφωνία στο κοινό ανακοινωθέν. Αμέσως μετά όμως ο κ. Βαρουφάκης απέσυρε την έγκρισή του από το προσχέδιο το οποίο άφηνε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα θα δεχόταν την παράταση του προγράμματος. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν έδωσε στους εταίρους κάτι γραπτώς αλλά μίλησε για πιθανές λύσεις.

Source:http://www.protothema.gr/politics/article/450864/i-apohorisi-soible-to-tilefonima-varoufaki-kai-i-rixi/

Wednesday, February 11, 2015

Βελτίωση €900 εκ. στα δημοσιονομικά

Πλεόνασμα €68 εκ. καταγράφηκε στο δημοσιονομικό ισοζύγιο το 2014 έναντι ελλείμματος €844 εκ. το 2013 παρά το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον. 

Νέα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο οικονομικών, δείχνουν ότι το δημοσιονομικό ισοζύγιο παρουσίασε βελτίωση €911,6 εκ. εκ. το περασμένο έτος λόγω της αύξησης των εσόδων και της μείωσης των δαπανών. 

Το δημοσιονομικό ισοζύγιο είχε πλεόνασμα €68,1 εκ. ή 0,39% του ΑΕΠ έναντι ελλείμματος €843,6 εκ. ή 4,66% πέρσι το 2013...

Tuesday, February 10, 2015

Ο οίκος Moody's υποβάθμισε πέντε ελληνικές τράπεζες

Ο οίκος αξιολόγησης Moody`s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα και τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις πέντε ελληνικών τραπεζών. 

Συγκεκριμένα υποβάθμισε στην Τράπεζα Πειραιώς στο Caa2 από Caa1, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας στο Caa2 από Caa1), την Alpha Bank στo Caa2...

Friday, February 6, 2015

Υποβάθμιση της Ελλάδας από S&P

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από Β σε Β- προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης S&P, διατηρώντας παράλληλα τη χώρα σε καθεστώς αρνητικής επιτήρησης (creditwatch negative), γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης.
Σύμφωνα με τον οίκο, η υποβάθμιση αντανακλά την άποψη ότι οι περιορισμοί στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών και της...

Thursday, February 5, 2015

Μέχρι τις 9/3 καταβολή τελών κυκλοφορίας

Παράταση μέχρι τις 9 Μαρτίου για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας έδωσε ομόφωνα η βουλή αφού η περίοδος αποπληρωμής των τελών έληγε στις 9 Φεβρουαρίου. 

H ρύθμιση πλέον θα είναι μόνιμη και από τούδε και στο εξής οι οδηγοί οχημάτων θα μπορούν να ανανεώνουν τις άδειες τους μέχρι τις 9 Μαρτίου κάθε χρόνου δηλαδή 70 μέρες αντί 40 ημέρες...

Tuesday, February 3, 2015

Πρόταση Ελληνικής Τράπεζας για reverse split

Πρόταση σε γενική συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας θα υποβληθεί για ενοποίηση (reverse split) του μετοχικού της κεφαλαίου σε αναλογία 50:1, όπως αποφάσισε χθες το ΔΣ της τράπεζας. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ αποφάσισε επίσης όπως υποβάλει πρόταση σε γενική συνέλευση των μετόχων για την έκδοση μετοχών στον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της τράπεζας ως μέρος του πακέτου μεταβλητών αποδοχών του...
Share |