Saturday, December 13, 2014

Άντλησε €200 εκ. η Ελληνική Τράπεζα

H Ελληνική Τράπεζα άντλησε €201 εκ. από την ολοκλήρωση της διαδικασίας άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και του δικαιώματος προεγγραφής ενισχύοντας τα κεφάλαια της στο 12,8%. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου τα €201 εκατ. που αντλήθηκαν στην πρώτη φάση της κεφαλαιακής ενίσχυσης υπερκαλύπτουν τις κεφαλαιακές ανάγκες που προέκυψαν από το ακραίο σενάριο της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (Stress Tests),..
και ενισχύουν, όπως τονίζεται, περαιτέρω την κεφαλαιακή του βάση. 

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση της ΗΒ με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, μέσω της εξάσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και του δικαιώματος Προεγγραφής, ο Δείκτης Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων του Ομίλου (Δείκτης Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1, με μεταβατικές διατάξεις) στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 μετά τη μετατροπή των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου 1 σε μετοχές διαμορφώνεται σε 12,8%, υπερβαίνοντας σημαντικά τον αντίστοιχο ελάχιστο εποπτικό δείκτη. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο διατηρεί το δικαίωμα να αντλήσει περαιτέρω €20 εκατ. κεφάλαιο που αναλογεί σε μη ασκηθέντα Δικαιώματα Προτίμησης τα οποία δεν έχουν διατεθεί μέσω της διαδικασίας Προεγγραφής, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2015, εάν το κρίνει σκόπιμο. 

Η επιτυχία του Ομίλου είναι αξιοσημείωτη, αφού επιτυγχάνεται μέσα σ’ ένα δύσκολο και γεμάτο προκλήσεις οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον, αναφέρει ανακοίνωση της Ελληνικής. 

Οι τρεις μεγάλοι μέτοχοι της Τράπεζας Wargaming Public Company Ltd, Third Point Hellenic Recovery Fund L.P. και Δήμητρα Επενδυτική Δημόσια Λτδ, έχουν υποστηρίξει πλήρως την Έκδοση, επαναβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη και τη δέσμευσή τους προς τον Όμιλο. 

Η Ελληνική αναφέρει ότι, χωρίς οποιαδήποτε εξάρτηση από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με ισχυρό ισολογισμό και κεφαλαιακή βάση, άνετη ρευστότητα και ενισχυμένη εμπιστοσύνη των καταθετών και των μετόχων του, είναι σε θέση να αξιοποιήσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και να αναπτύξει περαιτέρω την πελατειακή του βάση και τα μερίδια αγοράς του.

Συνετές επιλογές και διαχείριση, επέτρεψαν στην Ελληνική Τράπεζα να πορεύεται αυτόνομα, χωρίς να λάβει καμία κρατική στήριξη (bail out) και χωρίς οποιαδήποτε συνεισφορά (bail in) των καταθετών της.


Source:http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=212340

No comments:

Share |