Friday, December 12, 2014

Επιστροφή της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στις 16/12

imageΜε τιμή εισαγωγής €0,24 επιστρέφουν την Τρίτη στα χρηματιστήρια Κύπρου και Αθήνας 8,9 δισεκατομμύρια τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου, μετά από απουσία 21 μηνών. 

Την οριστική επιστροφή της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στα χρηματιστήρια Κύπρου και Αθήνας ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το χρηματιστήριο Κύπρου...
 

Η επιστροφή της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου γίνεται μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση της τον Αύγουστο, με την έκδοση κεφαλαίου €1 δισ. στα €0,24 ανά μετοχή. 

Η συγκυρία της επιστροφής είναι σύνθετη, καθώς το χρηματιστήριο Αθήνας, στο οποίο αναμένεται ότι θα διαπραγματευθεί παράλληλα, έχασε 20% της αξίας του τις τελευταίες μέρες λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα. Οι τραπεζικές μετοχές στο Athex είχαν ακόμα μεγαλύτερες απώλειες. 

Στην ανακοίνωση του το ΧΑΚ αναφέρει ότι αρχίζει η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 8.904.425.940 κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας €0,10 της Τράπεζας Κύπρου στις 16 Δεκεμβρίου 2014. 

Οι μετοχές θα διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά με νέο κωδικό ISIN CY0104810110, με κωδικούς διαπραγμάτευσης ΤΡΚΥ/ BOCY και ότι η τιμή εισαγωγής έχει καθοριστεί από την εταιρεία στα €0,24. Το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 8.922.377.345 μετοχές. 

Η μετοχή θα συμπεριληφθεί στους Χρηματιστηριακούς Δείκτες του ΧΑΚ, εφόσον πραγματοποιήσει τουλάχιστο 10 εργάσιμες ημέρες συνεχή διαπραγμάτευση. 

Με βάση τους κανονισμούς, τα όρια ημερήσιας διακύμανσης δεν θα ισχύσουν κατά τις πρώτες τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης. 

Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης από τα δύο χρηματιστήρια τον Μάρτιο του 2013 μετά τις δραματικές αποφάσεις του Eurogroup. 

Έκτοτε η μετοχική της σύνθεση έχει ανατραπεί, με τους τότε μετόχους να κατέχουν σήμερα κοντά στο 0,5% του μετοχικού κεφαλαίου. 

Πρόσφατα η Τράπεζα προχώρησε σε έκδοση κεφαλαίου στην τιμή των €0,24 ανά μετοχή – περίπου 17 σεντ κάτω από την λογιστική της αξία. 

Χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου John Hourican αναφερόμενος στην επανένταξη της μετοχής της τράπεζας στο ΧΑΚ και στο ΧΑ, είπε ότι στόχος δεν είναι η άντληση χρημάτων, αλλά η δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους.

Source:http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=212261

No comments:

Share |