Thursday, August 7, 2014

Άνοδος στις διεθνείς υπηρεσίες

Στο ψηλότερο σημείο των τελευταίων 17 μηνών αναρριχήθηκαν οι εγγραφές εταιρειών στην Κύπρο παρά τις δυσκολίες των καιρών. 

Η γεωπολιτική αβεβαιότητα μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία και η υπό εξέλιξη διαδικασία de-offshorization της κυβέρνησης Πούτιν δεν πτοούν τη ροή νέων εταιρειών στην Κύπρο, με τους παράγοντες της αγοράς να παραμένουν αισιόδοξοι για την πορεία του κλάδου. 

Σύμφωνα με νέα στοιχεία του εφόρου εταιρειών και επίσημου παραλήπτη, οι αιτήσεις για εγγραφές...
ανήλθαν τον Ιούλιο στις 1124 έναντι 905 τον Ιούλιο του 2013 καταγράφοντας σημαντική άνοδο 24,2%. 

Πρόκειται για τον πέμπτο συνεχή μήνα αύξησης των αιτήσεων για εγγραφές εταιρειών, που έφθασαν στο ψηλότερο σημείο από το Φεβρουάριο του 2013. 

Η αύξηση οφείλεται εν μέρει στη χαμηλή περσινή βάση, ωστόσο αποτυπώνει και τη βελτίωση στην οικονομία μετά τις θετικές αξιολογήσεις από την τρόικα και τη σταδιακή ομαλοποίηση της κατάστασης στο χρηματοοικονομικό τομέα. 

Το πρώτο επτάμηνο οι εγγραφές παρουσίασαν μείωση 1,9%. 
Οι φορείς της αγοράς εκφράζουν ικανοποίηση για τη βελτίωση που παρουσιάζεται σημειώνοντας ότι όλες οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές. 

Η αύξηση στις εγγραφές εταιρειών αποτελεί θετική εξέλιξη και προϊόν της προσπάθειας των επαγγελματιών του κλάδου για ανάκτηση της εμπιστοσύνης ξένων επενδυτών στην κυπριακή οικονομία, αναφέρει o πρόεδρος της KPMG Κύπρου, Άγγελος Γρηγοριάδης. 

Οι θετικές αξιολογήσεις από την τρόικα αποτελούν σημαντικό γεγονός επεσήμανε ο κ. Γρηγοριάδης εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτές θα συνεχιστούν. 

«Η ενίσχυση των κεφαλαίων των τραπεζών, θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση», είπε. 

Ενθαρρυντικά χαρακτήρισε τα στοιχεία ο CEO της Baker Tilly Μάριος Κλείτου. 

Σημειώνει ότι «παρά την κρίση στη Ρωσία σε σχέση με το ουρανικό ζήτημα συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε θετικά στοιχεία και ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες». 

Αναφερόμενος στην επίδραση της έκδοσης κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου στην εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών, ο κ. Κλείτου αναφέρει ότι «ήταν το καλύτερο που μπορούσε να γίνει ώστε να φτάσουμε σιγά-σιγά στην εξυγίανση με τη διαχείριση και των μη εξυπηρετουμένων δανείων που είναι το ουσιώδες ζήτημα αυτή τη στιγμή». 

Ο κ. Γρηγοριάδης τόνισε επίσης ότι παρατηρείται σημαντικό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές την τελευταία περίοδο πέραν από τις παραδοσιακές χώρες. 

«Έχουμε παρατηρήσει τις ρωσικές επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από επενδυτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα για επενδύσεις στους τομείς των κατασκευών, του τουρισμού και της ενέργειας», πρόσθεσε. 

Source:http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=204078

No comments:

Share |