Wednesday, July 30, 2014

Τρ. Κύπρου: Προς πώληση ομολόγων €1 δισ.

Η Τράπεζα Κύπρου σχεδιάζει να πωλήσει ομόλογα μέχρι €1 δισ. το Σεπτέμβριο, ανέφερε ο CEO της τράπεζας Jonh Hourican σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters. 

Οι δηλώσεις του γίνονται μία μέρα μετά που ηBOCY ανακοίνωσε την αύξηση κεφαλαίου €1 δισ. με τη συμμετοχή μεγάλων επενδυτών όπως ο Wilbur Ross και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την...
ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη.

«Η τράπεζα χρειαζόταν να γυρίσει σελίδα», ανέφερε προσθέτοντας ότι «αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε για να οδηγηθεί η τράπεζα στην ανάκαμψη». 

Ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε στο Reuters ότι η εξασφάλιση της επένδυσης του €1 δισ. μετοχικού κεφαλαίου θα βοηθήσει να επιταχυνθεί η αναδιάρθρωση και αποκάλυψε ότι η τράπεζα είναι ήδη έτοιμη να επιστρέψει στις αγορές χρέους. 

Στόχος της είναι η έκδοση μεταξύ €500 εκ. και €1 δισ . καλυμμένων ομολόγων. 

«Θα θέλαμε να το κάνουμε σε κάποια στιγμή στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, πιθανότατα στα τέλη Σεπτεμβρίου», σημείωσε χωρίς να διευκρινίζει τον ακριβή χρόνο αλλά αναφέροντας ότι θα γίνει στο πολύ εγγύς μέλλον. 

Είπε ότι η τράπεζα στοχεύει σε επιτόκια για τα ομόλογα στα ψηλά τριάρια, υπονοώντας ένα ποσοστό μεταξύ 3,7% και 3,99%. 

Ο CEO της BOCY είπε ότι η τράπεζα θα συνεχίσει την απομόχλευση έτσι ώστε να είναι σε καλύτερη θέση να δανείζει περισσότερο στην τοπική οικονομία. Είναι ήδη σε καλύτερη θέση να το κάνει αυτό καθώς ο δείκτης βασικών κεφαλαίων Tier 1 της θα ανέλθει σε 15,1% από 10,6%, λόγω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, βάζοντας την τράπεζα πιο μπροστά από τις τράπεζες της ΕΕ. 

Το επόμενο βήμα, είπε, είναι η πώληση χαρτοφυλακίου δανείων €300 εκ. της Τράπεζας Κύπρου στο Λονδίνο το οποίο κληρονόμησε από τη Λαϊκή σημειώνοντας ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να γίνει μέσα σε μια εβδομάδα. 

Η τράπεζα εξετάζει επίσης επιλογές για να πωλήσει κάποια μη-εξυπηρετούμενα δάνεια, πρόσθεσε. 

Ο John Hourican είπε ότι η τράπεζα είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο διαχωρισμός αυτών των επισφαλών δανείων σε μια «κακή τράπεζα» δεν ήταν εφικτός σε αυτό το σημείο επειδή ήταν υπερβολικά δαπανηρός. 

Η Τράπεζα Κύπρου έχει ήδη θέσει €11,5 δισ . των μη-εξυπηρετούμενων δανείων σε ξεχωριστή διαχείριση αναφέροντας ότι είχε κάποια επιτυχία στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων. 

Ο CEO της τράπεζας είπε ότι οι νέοι επενδυτές της τράπεζας έχουν ορίζοντα τριών μέχρι πέντε ετών στην τράπεζα δεδομένου ότι υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει. Σημείωσε ότι θα ήθελαν μία ή δύο θέσεις στο ΔΣ. 

Source:http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=203592

No comments:

Share |