Tuesday, March 4, 2014

Εγκρίθηκαν οι ιδιωτικοποιήσεις με 30 υπέρ και 26 εναντίον

Χρειάσθηκαν δυο συνεδρίες της Ολομέλειας της Βουλής για να περάσει το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις το οποίο ανοίγει και επίσημα την διαδικασία αλλαγής του θεσμικού πλαισίου των ημικρατικών οργανισμών.

Το ΔΗΚΟ στην σημερινή Ολομέλεια τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου θεωρώντας ότι οι τροπολογίες που έγιναν ικανοποιούσαν τις ανησυχίες που είχαν εκφρασθεί την περασμένη εβδομάδα και οδήγησαν στην...
καταψήφιση του νομοσχεδίου.

Το ΑΚΕΛ πέρα από την αρνητική στάση έθεσε ενστάσεις για το νέο νομοσχέδιο που προωθήθηκε στην Ολομέλεια  με το αιτιολογικό ότι έρχεται σε αντίθεση με τον κανονισμό της Βουλής που απαγορεύσει την παρουσίαση στην Ολομέλεια νομοσχεδίου που έχει απορριφθεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Από την σημερινή Ολομέλεια πέρα από ζητήματα ουσίας ξεχώρισε η δέσμευση του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού από βήματος να παραιτηθεί αν ο γγ του ΑΚΕΛ του παρουσίαζε πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου που να αποδεικνύουν ότι το 1999 ο ίδιος είχε εισηγηθεί την πώληση της ΑΤΗΚ.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος από βήματος διαβεβαίωσε ότι ο νόμος για τις αποκρατικοποιήσεις δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας διαδικασίας, διαβεβαιώνοντας ότι με τις τροπολογίες που έχουν ενσωματωθεί η Βουλή μπορεί να ελέχθη τα πάντα ακόμα και την πώληση μιας καρέκλας όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ικανοποίηση από ΥΠΟΙΚ

Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ψήφιση από την Βουλή των Αντιπροσώπων του Νόμου περί Αποκρατικοποιήσεων.

«Η σημερινή απόφαση της Βουλής ανοίγει το δρόμο για τον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση. Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, εκτός από υποχρέωση, αποτελεί ευκαιρία για προσέλκυση επενδύσεων, για ενίσχυση της αποδοτικότητας και της ανταγωνιστικότητας και για απαλλαγή από τα βαρίδια του κρατισμού σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας. 

Η χρηματοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας διασφαλίζεται. Ο δρόμος της σταθεροποίησης, της αποκατάστασης της αξιοπιστίας και της ανάκαμψης της οικονομίας μας, παραμένει ανοικτός», καταλήγει η δήλωση του κ. Γεωργιάδη. 


Η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο. Κατ άρθρο και στο σύνολο

ΥΠΕΡ:  30 -  ΔΗΣΥ ΔΗΚΟ ΕΥΡΩΚΟ
ΚΑΤΑ: 26  - ΑΚΕΛ ΕΔΕΚ Οικολόγοι

Source:http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=164339

No comments:

Share |