Friday, February 21, 2014

Χαλαρώσεις μέτρων στις τράπεζες

Δύο σημαντικές χαλαρώσεις επί των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται στις τράπεζες ανακοίνωσε το υπουργείο οικονομικών το οποίο εξέδωσε σχετικό διάταγμα. Πρόκειται για το 27ο διάταγμα. Σε ότι αφορά τις διεθνείς τράπεζες το 18ο διάταγμα δεν προβλέπει χαλαρώσεις. 

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που δημοσιεύθηκε τον...
Αύγουστο του 2013, αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών, έχουν ικανοποιηθεί όλα τα ορόσημα του δεύτερου σταδίου, (εκταμίευση των χρημάτων από το πρόγραμμα στήριξης για την ανακεφαλαιοποίηση του συνεργατισμού, υποβολή του σχεδίου αναδιάρθρωσης του συνεργατισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας και έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Κύπρου από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου) και επομένως είναι εφικτή η περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ως ακολούθως: 

(α) κατάργηση των περιοριστικών μέτρων αναφορικά με τις καταθέσεις προθεσμίας, 

(β) αύξηση του υφιστάμενου ορίου αναφορικά με τη μεταφορά χρημάτων εντός της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως σκοπού, ανά φυσικό πρόσωπο, μηνιαίως, από €15.000 σε €20.000 και ανά νομικό πρόσωπο, μηνιαίως από €75.000 σε €100.000. 

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε και το 18ο διάταγμα για τις διεθνείς τράπεζες χωρίς καμία αλλαγή. 

Η περίοδος ισχύος και των δύο διαταγμάτων είναι 35 ημέρες. 

Source:http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=192736

No comments:

Share |