Friday, December 13, 2013

Ανάκληση άδειας Liberty Life

Περισσότερες πληροφορίες για την αναστολή των εργασιών της εταιρείας στο κλάδο ζωής, δίνει με ανακοίνωσή της η ασφαλιστική Liberty Life. 

Αναφέρει ότι η έφορος ασφαλειών με επιστολή της ημερομηνίας 18 Νοεμβρίου 2013 ζήτησε όπως μέχρι την 09/12/2013 υποβληθεί σχέδιο βραχυπρόθεσμης...
χρηματοδότησης που να περιλαμβάνει την αύξηση του κεφαλαίου της Liberty Life κατά τουλάχιστον €5 εκ. μόνον σε μετρητά. Η επιστολή της εφόρου ασφαλειών καταλήγει ως εξής: 

«Αν το κεφάλαιο της Liberty Life δεν μπορεί να αυξηθεί με τον πιο πάνω τρόπο, τότε θα ανακαλέσω την άδεια άσκησης ασφαλιστικών εργασιών της Liberty Life στον κλάδο ζωής με βάση το άρθρο 49 του νόμου. Η ανάκληση αυτή θα αφορά την άσκηση νέων εργασιών στους κλάδους Ι, ΙΙΙ & IV του κλάδου ζωής (κλάδος ασφάλισης ζωής, κλάδος ασφαλίσεων ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις και κλάδος ασφάλισης υγείας). 

Δηλαδή, η εταιρεία δεν θα μπορεί να συνομολογεί νέες ασφαλιστικές συμβάσεις στους πιο πάνω κλάδους, ούτε και να τροποποιεί με οποιονδήποτε τρόπο, υφιστάμενες συμβάσεις με τρόπο έτσι ώστε να αυξάνονται οι υποχρεώσεις της. Θα μπορεί όμως να συνεχίσει να εισπράττει τα οφειλόμενα προς αυτή ασφάλιστρα και να ικανοποιεί τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της κατά το συνήθη τρόπο διεξαγωγής των εργασιών της στους κλάδους αυτούς. Επίσης, θα συνεχίσει να ασκεί νέες εργασίες στους κλάδους 1 και 2 του γενικού κλάδου, δηλ. στον κλάδο ατυχημάτων και στον κλάδο ασθενειών». 

Το διοικητικό συμβούλιο συζήτησε σε δύο διαδοχικές συνεδρίες του μία την Παρασκευή 6/12/2013 και μία την Δευτέρα 9/12/2013 και κατέληξε στα εξής: 

1. Υπό τις επικρατούσες συνθήκες και παρά τις προσπάθειες που έγιναν τόσον από τον πρόεδρο όσον και από τον διευθύνοντα σύμβουλο κατέστη αδύνατη η εξεύρεση επενδυτή για το ποσό των €5 εκ. 

2. Θα ήταν σοφότερο πριν την λήξη της προθεσμίας να αποφασίσει η εταιρεία με δική της πρωτοβουλία να εφαρμόσει τις απαιτήσεις της εφόρου εξού και η απόφαση που ελήφθη. 

«Είναι γεγονός ότι μετά τον μηδενισμό της αξίας των σημαντικών επενδύσεων που είχε η εταιρεία σε μετοχές και αξιόγραφα των τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής τον Μάρτιο του 2013 που ανέρχονταν στα €10 εκ. η εταιρεία αντιμετώπιζε πρόβλημα αντικαταστάσεως των απολεσθέντων επενδύσεων με νέες επενδύσεις αποδεκτές από την έφορο ασφαλειών. Έγινε προσπάθεια όπως εκδοθούν νέες μετοχές Τάξεως Β (βλέπε απόφαση έκτακτης γενικής συνέλευσης ημερομηνίας 05/11/2013) αλλά δυστυχώς ανεπιτυχής μέχρι σήμερα. Επίσης αποταθήκαμε προς την έφορο όπως προς επίλυση του προβλήματος ρευστότητας που εδημιουργήθη από την αλματώδη αύξηση των 2 εξαγορών ασφαλιστικών συμβολαίων λόγω της οικονομικής κρίσης, αποδεχθεί την αντικατάσταση ποσού €1.5 εκ. των ασφαλιστικών αποθεμάτων με μετοχές», αναφέρει. 

Δυστυχώς, σημειώνεται, οι προσπάθειες της εταιρείας δεν έχουν καρποφορήσει. 

«Τυχόν αντίδραση της εταιρείας εις την απόφαση της εφόρου ασφαλειών θα ήταν στην πράξη αδύνατη, εφόσον η απόφαση αυτή είχε κυκλοφορήσει ανάμεσα στο δίκτυο της εταιρείας το οποίο στην μεγάλη του πλειοψηφία είχε παύσει να συνεργάζεται με την εταιρεία και επομένως η απόφαση έγινε στην πράξη μη αναστρέψιμη», επισημαίνεται. 

Το διοικητικό συμβούλιο εκφράζει την άποψη ότι με τις νέες συνθήκες που δημιουργήθησαν η εταιρεία είναι σε θέση να συνεχίσει ως δρώσα οικονομική μονάδα και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το υφιστάμενο πελατολόγιο της.

Source:http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=188389

No comments:

Share |