Friday, December 13, 2013

Προειδοποιεί για Bitcoin η EBA

Το ενδεχόμενο ρύθμισης των εικονικών νομισμάτων εξετάζει η ανώτατη τραπεζική ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποιώντας για το Bitcoin. 

Η EBA ανέφερε σε σημερινή της έκθεση ότι οι κλοπές από ψηφιακά πορτοφόλια ξεπέρασαν το €1 εκ. σε κάποιες περιπτώσεις με τους χρηματιστές να παραμένουν ανασφάλιστοι έναντι των απωλειών σε περίπτωση κατάρρευσης του ψηφιακού τους συναλλάγματος... 


Η έκθεση προειδοποιεί τους καταναλωτές για τους κινδύνους του ψηφιακού χρήματος. 

«Εάν η δημοτικότητα ενός συγκεκριμένου ψηφιακού νομίσματος μειωθεί, εάν για παράδειγμα ένα άλλο ψηφιακό νόμισμα καταστεί πιο δημοφιλές, τότε είναι αρκετά πιθανό ότι η αξία του θα μειωθεί απότομα και μόνιμα», αναφέρει η ΕΒΑ σε έκθεση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της. 

«Στηρίζουμε την προειδοποίηση της EBA στους καταναλωτές σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με τα εικονικά νομίσματα», είπε ο επίτροπος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της ΕΕ Michel Barnier. 

Η EBA αναφέρει ότι τα άτομα που κατέχουν εικονικά νομίσματα ενδέχεται να υπόκεινται σε φορολογία προστιθέμενης αξίας ή κεφαλαιακών κερδών. 

«Εισηγούμαστε όπως, εάν αγοράσετε εικονικά νομίσματα, είσαστε πλήρως ενήμεροι και να αντιλαμβάνεστε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους», προστίθεται στην έκθεση. 

Source:http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=188356

No comments:

Share |