Tuesday, September 10, 2013

Το νέο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου

Νέο διοικητικό συμβούλιο απέκτησε η νέα Τράπεζα Κύπρου, μετά από μια μακρά γενική συνέλευση. Τα νέα μέλη του ΔΣ συγκροτούν οι:...












Ξάνθος Βράχας,
Ιωάννης Ζωγραφάκης,
Μαρίνος Γιαλελής,
Μάριος Γιαννάς,
Ανδρέας Γιασεμίδη,
Μάριος Καλοχωρίτης,
Κωνσταντίνος Κατσαρός,
Άδωνης Παπακωνσταντίνου,
Κρίστης Χασάπης,
Κώστας Χατζήπαπας,
Anjelica Anshakova,
Dmitry Chichikashvili,
Erishkan Kurazov,
Igor Lojevsky,
Anton Smetanin και
Vladimir Strzhalkovskiy.

Το νέο συμβούλιο θα συνεδριάσει αμέσως μετά προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.
Από σήμερα παύει και η θητεία του Χρήστου Σορώτου. Μια από τις πρώτες ενέργειες του νέου ΔΣ θα είναι να εκλέξει ένα ή δύο εκτελεστικούς συμβούλους.

Source:http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=146703


Ένας ακαδημαϊκός βρίσκεται από σήμερα στο πηδάλιο της Τράπεζας Κύπρου, μετά τη χθεσινή εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου και την κατάρτιση του σε σώμα. 

Στην πρώτη του συνεδρία το ΔΣ εξέλεξε το Κρίστη Χασάπη ως πρόεδρο και το Vladimir Strzhalkovskiy ως αντιπρόεδρο της Τράπεζας. 

Ο 54-χρονος κ. Χασάπης είναι αναπληρωτής καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και έχει υπηρετήσει το πανεπιστήμιο από διάφορες θέσεις. 

Το νέο ΔΣ, που ψηφίστηκε με ποσοστό πέραν του 50% των μετοχών, εκπροσωπεί τις διάφορες ομάδες μετόχων που φαίνεται να συνασπίστηκαν για να το εκλέξουν. 

Ένα από τα χαρακτηριστικά του νέου συμβουλίου είναι το νεαρό της ηλικίας αρκετών μελών του. Επτά από τους δεκαέξι σύμβουλους που εκλέχθηκαν είναι κάτω των 40 ετών, κάποιοι με πείρα στη διοίκηση επιχειρήσεων και άλλοι στη διαχείριση επενδύσεων. Ένας από του συμβούλους, ο Anton Smetanin, που υπηρέτησε και στο ΔΣ της κρατικής Τράπεζας της Μόσχας, είναι 29 ετών. 

Κάτι που προκαλεί αίσθηση για τα κυπριακά δεδομένα είναι ότι τα μεγαλύτερη ηλικία μέλη του νέου ΔΣ είναι οι Άδωνης Παπακωνσταντίνου (60 ετών) και Igor Lojevsky (59 ετών). 

Στα προσόντα των νέων συμβούλων περιλαμβάνονται δύο MBA από το Harvard και ένα από το MIΤ, και ένα πτυχίο από το Columbia. Άλλα μέλη έχουν φοιτήσει σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Βρετανίας, ενώ οι πλείστοι από τους ρώσους έχουν λάβει την εκπαίδευση τους σε ρωσικά πανεπιστήμια, ένας ως γιατρός και ένας άλλος ως μηχανολόγος. 

Σε επαγγελματικό επίπεδο, το νέο ΔΣ χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία. Περιλαμβάνει άτομα από το χρηματοοικονομικό κλάδο, δικηγόρο, αναλογιστή, λογιστή και άτομα με διοικητική πείρα. 

Στην Τράπεζα Κύπρου εργάζεται σήμερα ο Κώστας Χατζήπαπας που βρίσκεται στο ΔΣ εδώ και κάποια χρόνια και επανεκλέχθηκε. Εργάστηκε επίσης στην Τράπεζα και αποχώρησε πρόσφατα ο Ανδρέας Γιασεμίδης. 

Κώστας Χατζήπαπας 
Γεννήθηκε το 1958. Κατέχει πτυχίο στα Οικονομικά/Διοίκηση Επιχειρήσεων από την Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Το 1981 προσλήφθηκε στην Τράπεζα Κύπρου. Εργάσθηκε σε διάφορα τμήματα και κατέχει σημαντική γνώση των τραπεζικών εργασιών. Παράλληλα τοποθετήθηκε σε διάφορες θέσεις και σήμερα είναι Περιφερειακός Διευθυντής της Τράπεζας στην Πάφο. Επίσης, είναι εκλελεγμένο μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Προνοίας Υπαλλήλων Τράπεζας Κύπρου από το 2012. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. 

Ξάνθος Βράχας 
Xanthos Vrachas was born in 1979. He holds an MBA from Harvard Business School, a BSc from Georgetown University, and is a Certified Public Accountant (CPA). 

He is the Chief Financial Officer and Chief Investment Officer of Universal Life, a life and health insurance group. 

Prior to assuming his current position, Xanthos worked as an investment banker in the Corporate Finance and Restructuring team at Merrill Lynch in London. 

Previously, he was an auditor with Deloitte &Touche in the United States. 

ΜαρίνοςΓιαλελή 
Οκ. Μαρίνος Γιαλελή κατέχει B.A Management - Finance από το East Strasbourg University (USA) και M.B.A Finance – Investments από το Fairleigh Dickinson University (USA). Προηγουμένως εργάστηκε στη Lieber and Weissman Securities LLC της ΝέαςΥ όρκης, στη CLR Financial Services Ltd και Harvest Financial Services Ltd. 

Εργάζεται στο Ταμείο Προνοίας από το 2004 και έχει την ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης του Ταμείου. Μεταξύ άλλων, στις αρμοδιότητες του είναι η διεύθυνση και διαχείριση των καθημερινών υποθέσεων του Ταμείου και η εισαγωγή και η παρακολούθηση της τήρησης των διαδικασιών, στηρίζοντας τις αποφάσεις της Δ. Επιτροπής. Όσον αφορά τις επενδύσεις του Ταμείου, είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση του χαρτοφυλακίου, την ετοιμασία εισηγήσεων προς την Δ. Επιτροπή για την πολιτική των επενδύσεων και το συντονισμό των επενδυτικών ενεργειών μετά από οδηγίες της Δ. Επιτροπής. Επίσης συμμετέχει και συντονίζει τις συνεδρίες της Διαχειριστικής Επιτροπής. 

Μάριος Γιαννάς 

Ο Μάριος Γιαννάς γεννήθηκε το 1978. 

Αποφοίτησε μ επτυχίο στις Αναλογιστικές Επιστήμες από το London School of Economics and Political Science (BSc in Actuarial Science with First Class Honours). Είναι Εταίρος (FIA) του Συνδέσμου Αναλογιστών του Ηνωμένου Βασιλείου (Fellow of the UK Institute and Faculty of Actuaries). 

Ο Μάριος Γιαννάς είναι Ιδρυτής και Εκτελεστικός Σύμβουλος της Cronje & Yiannas Actuaries and Consultants Ltd. Για περισσότερα από 12 χρόνια, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε συνταξιοδοτικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες σε χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής σε θέματα σχετικά με επενδύσεις, σχεδιασμό ωφελημάτων, αναλογιστικές εκτιμήσεις και διακυβέρνηση. Έχει επίσης συμβουλεύσει τοπικές και πολυεθνικές εταιρείες σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και διακυβέρνησης. Εκπαιδεύτηκε στην εταιρεία Towers Watson στο Λονδίνο στον τομέα των συντάξεων και των επενδύσεων. 

Ο Μάριος κατέχει τα πιο κάτω επαγγελματικά προσόντα: 

• Εταίρος (FIA) του Συνδέσμου Αναλογιστών του Ηνωμένου Βασιλείου (Fellow of the UK Institute and Faculty of Actuaries) 
• Εταίρος (FCAA) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αναλογιστών της Κύπρου 
• Μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Αναλογιστών (International Actuarial Association) 
•Μέλος του UK Institute of Directors 
BSc (First Class Hons) in Actuarial Science από το London School of Economics and Political Science (UK). 

Ανδρέας Γιασεμίδης 
Ο Ανδρέας Γιασεμίδης αποφοίτησε το 1999 από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στη Βρετανία με το βαθμό άριστα με πτυχίο Οικονομικά με ειδίκευση στη Λογιστική, Χρηματοοικονομική και την Οικονομετρία. Εργάστηκε με την PricewaterHouseCoopers στη Λευκωσία, σαν εγκεκριμένος λογιστής στο τμήμα ελεγκτικών υπηρεσιών σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς από το 1999 μέχρι το 2003. Είναι Fellow του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας (FCA). Είναι κάτοχος του πιστοποιητικού άσκησης λογιστικού και ελεγκτικού επαγγέλματος. 

Από το 2003 έως το Μάρτιο του 2013 εργάστηκε στον Όμιλο της Τράπεζας Κύπρου. Κατείχε διάφορες θέσεις όπως αυτή του επικεφαλής της Κύπρου Leasing περιφέρειας Αττικής στην Ελλάδα, υπεύθυνος στο Τμήμα διαχείρισης εταιρικών πελατών στην Τράπεζα Κύπρου Ρουμανίας, μέλος της Τμήματος Εσωτερικής Επιθεώρησης και μέλος της ομάδας διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου. Ήταν επίσης ο προϊστάμενος του τμήματος θεματοφυλακής της Τράπεζας Κύπρου. 

Από το Μάρτιο του 2013 είναι Ανώτερο Στέλεχος στην εταιρεία Fiduserve Fund Services, η οποία παρέχει υπηρεσίες σε επενδυτικά σχέδια διαφόρων χωρών όπως της Κύπρου, της Μάλτας, του Λουξεμβούργου και άλλων χώρων. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κυπριακού Συνδέσμου Επενδυτικών Σχεδίων (CIFA). 

Γιάννης Ζωγραφάκης 
Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1963 και έχει μεγάλη διεθνή πείρα στον τραπεζικό τομέα σαν ανώτερο διευθυντικό στέλεχος. Εργάστηκε για πάνω από 20 χρόνια με την Citibank στην Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα. Οι ευθύνες που είχε σε ανώτατες θέσεις γραμμής αλλά και σε θέσεις κεντρικών διοικήσεων, τον έχουν εμπλουτίσει με εμπειρίες και γνώσεις σε εταιρική διακυβέρνηση, αναδιάρθρωση επιχειρήσεων, διαχωρισμό και αναμόρφωση εταιρειών, εταιρική στρατηγική, διαχείριση κερδοφορίας, οικονομική διεύθυνση, διαχείριση προϊόντων και πελατειακών ομάδων, διαχείριση τεχνολογίας και λειτουργιών, καθώς και σχέσεις με ρυθμιστικές αρχές και συγγενείς οργανισμούς στον τραπεζικό τομέα. 

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1990 με τη Citibank στην Ελλάδα σαν Management Associate για την περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Διετέλεσε Deputy Treasurer και Treasurer για την τράπεζα λιανικών εργασιών στη χώρα και το 1996 πήγε στην Αμερική σαν Director of Finance της Citi Mortgage. Το 1997 έγινε ο Financial Controller του Citigroup Consumer Finance και μετά ανέλαβε τη θέση του Γενικού Οικονομικού Διευθυντή (CFO) για το Consumer Assets Division της Αμερικής. Από το 1998 μέχρι και το 2004 εργάστηκε στο Student Loan Corporation, μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και θυγατρική της Citi. Διετέλεσε Γενικός Οικονομικός Διευθυντής (CFO), Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών (COO) και το 2001 έγινε ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής (CEO) της εταιρείας. Στα τέσσερα χρόνια σαν επικεφαλής του SLC, η εταιρεία τριπλασίασε τα κέρδη της και την αξία της μετοχής της, με επιδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς. Το 2005 επέστρεψε στην Ευρώπη σαν Επικεφαλής Καταναλωτικής και Στεγαστικής Πίστης για την περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της Citibank, καθώς και Επικεφαλής της Λιανικής Τραπεζικής Ηνωμένου Βασιλείου. Το 2006 αποφάσισε να έρθει πιο κοντά στην Κύπρο, αναλαμβάνοντας τη θέση του Γενικού Διευθυντή Λιανικής Τραπεζικής στη Citibank Ελλάδος όπου έμεινε μέχρι το 2011, πριν επιστρέψει στην Κύπρο ασχολούμενος με συμβουλευτικές εργασίες για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 

Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του SLC στην Αμερική, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και γραμματέας της επιτροπής ελέγχου της Τειρεσίας ΑΕ στην Ελλάδα, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και μέλος της επιτροπής ελέγχου του Diners Club της Ελλάδας, αντιπρόεδρος του Citi Insurance Brokerage Board στην Ελλάδα και πρόεδρος της Investments and Insurance Supervisory Committee της Citibank Ελλάδος. 

Έχει τελειώσει πολιτικός μηχανικός (BSc) στο Imperial College Λονδίνου και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη διεύθυνση επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Carnegie Mellon University στην Αμερική. 

Μάριος Καλοχωρίτης 
Marios Kalochoritis was born in Larnaca in 1973. He holds an MBA from Harvard Business School and a BSc in Finance from Louisiana State University. 

Marios is a Financial Executive with experience in Investment Banking, Hedge Fund Management, Private Equity, Wealth Management and as a Chief Financial Officer. Geographically he has covered North and South America, Western and Eastern Europe and the Middle East. He is experienced in start-ups and turnout situations. 

He has recently moved to Dubai from Cyprus to set a Family office for an industrialist family as Head of Investments, after spending five and half years in Cyprus where as the Managing Director he had set up and ran the operations and risk management of a Global Macro Hedge Fund. Prior to that he was Senior Vice President for Credit Suisse Bank in Zurich and he was heading business development for Central and Eastern Europe and Turkey. Between 2003 and 2006 he was the Chief Financial Officer for Amana group in Dubai, a major regional construction group. He had moved to Dubai following a couple of years in New York where he was the co-founder of a boutique investment bank. Marios started his career at Enron in Houston where as a financial analyst and later an associate in the finance department he analyzed and made investments in oil & gas, energy and other infrastructure opportunities around the world. Marios also interned with J.P. Morgan bank in New York and McKinsey & Co in Athens. 

Marios currently resides in Dubai with his family. 

Κωνσταντίνος Κατσαρός 
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Φεβρουάριο του 1977. Αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1999, λαμβάνοντας υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Εισήχθη ως υπότροφος σε μεταπτυχιακό σεμιναριακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Tulane, της Νέας Ορλεάνης & του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αποκτώντας το σχετικό δίπλωμα. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ιστορία, Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία του Δικαίου. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. 

Εργάσθηκε ως χρηματοοικονομικός – επενδυτικός σύμβουλος στην Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ και στη Βορειοελλαδική ΑΧΕΠΕΥ, μέχρις ότου έλαβε την άδεια του Δικηγόρου από το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης το 2002. Το 2001 πιστοποιήθηκε ως Σύμβουλος Πελατών από το Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών, κατόπιν εξετάσεων. 

Υπήρξε συνιδρυτής εταίρος της διαφημιστικής εταιρίας Friktoria Ltd από το 2000 ως το 2007 και αντιπρόσωπός της στην ΕΕΔΕΒΕ, η οποία εισήγαγε στην ελληνική διαφημιστική αγορά καινοτόμα θεματικά εργαλεία μάρκετινγκ για φοιτητές και δικηγόρους. 

Ως ανεξάρτητος δικηγόρος, προσέφερε τις υπηρεσίες του ως νομικός σύμβουλος σε πλήθος εταιρειών. Από το 2009, όταν και συμμετείχε στις εργασίες της επιτροπής σύνταξης του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, είναι νομικός σύμβουλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και εν συνεχεία επικεφαλής των νομικών δραστηριοτήτων που αφορούν στις νομικές της οντότητες (Ιερά Αρχιεπισκοπή και ενορίες της, συνεταιρισμοί, εταιρείες, ιδρύματα και άλλες οικονομικές οντότητες) αποκτώντας σημαντική εμπειρία σε πλήθος τομέων των οικονομικών και άλλων δραστηριοτήτων της, μεταξύ άλλων και στον τραπεζικό τομέα όπου συμμετέχει. 

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας από το 2012, κατόπιν εγγραφής ως ευρωπαίος Δικηγόρος. 

Από το Φεβρουάριο του 2012 έχει διατελέσει μη εκτελεστικός Πρόεδρος στην Πληροφοριακή και Πολιτιστική Ετερόρρυθμη Εταιρία «Ο ΛΟΓΟΣ» και αντιπρόσωπός της σε διάφορους φορείς. Είναι γραμματέας του Ταρσείου Ιδρύματος. 

Διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στους τομείς του εμπορικού δικαίου και του δικαίου εμπορικών εταιρειών, έχοντας εκπονήσει επιστημονικές μελέτες και παραδίδοντας διαλέξεις σε επιστημονικά συνέδρια. 

Άδωνης Παπακωνσταντίνου 
Γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1953. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary College) απ’ όπου αποφοίτησε το 1977. 

Απόφοιτος επίσης του Columbia University (New York), Senior Executive program το 1996. Από το 1977 μέχρι το 2003 εργάστηκε στην εταιρεία NCR Corporation (Αμερικανική Πολυεθνική Εταιρεία Πληροφορικής με ειδίκευση σε Τραπεζικά συστήματα και συστήματα λιανικού εμπορίου όπως επίσης και συστήματα data ware housing). 

Διορίστηκε σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην NCR Corporation με τελικό διορισμό αυτό του Περιφερειακού Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου για τη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Αφρικής με έδρα τη Κύπρο. Η περιοχή περιείχε 55 χώρες και εργοδοτούσε περίπου 1000 άτομα. Επίσης ήταν Πρόεδρος του ΔΣ για τις εταιρείες NCR (Cyprus) Ltd, NCR (IRI) LTD, NCR (North Africa) Ltd και Πρόεδρος της Επιτροπής του Ταμείου Προνοίας των εργοδοτουμένων από την NCR στη Κύπρο. 

Το 2003 συν-ίδρυσε την εταιρεία Bartercard (Cyprus) Ltd (αδειούχο εταιρεία της Bartercard International). Αυστραλιανή εταιρεία Αντιπραγματισμού με παρουσία σε διάφορες χώρες. 

Είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Bartercard (Cyprus) Ltd και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της E.P. FOCUSED INFORMATION TECHNOLOGY SOLUTIONS LTD (FITS), οργανισμός που παρέχει επιχειρηματικές συμβουλευτικές υπηρεσίες. 

Επαγγελματικές διακρίσεις: 

• FELLOW OF THE BRITISH COMPUTER SOCIETY ΑΠΟΤΟ 1988 
• CHARTERED ENGINEER – THE ENGINEERING COUNCIL UK ΑΠΟΤΟ 1993 
• CHARTERD FELLOW OF THE BRITISH COMPUTER SOCIETY ΑΠΟΤΟ 2004 
• MEMBER OF THE CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΑΠΟΤΗΝΙΔΡΥΣΗΤΟΥ 

Κρίστης Χασάπης 
He was born in 1959. He has a Bachelor’s degree in Mechanical Engineering from The George Washington University and a Master’s and a PhD degree in Economics from Boston College, USA. 

He is a professor at the department of Economics, School of Economics and Management, of the University of Cyprus, since 1993, and he teaches “Banking and Financial Markets”, “Money and Banking” and “Economics”, among others. His research interests are in the areas of Banking, International Finance and Macroeconomics. His research publications include, among others, papers on the Exchange Risk and Excess Returns in the European Monetary System, on the Relationship between Output, Money and Interest Rates, on the links between Growth and Stock Price Changes, on the transmition of Stock Market Fluctuations to Output, on Borrowing Constraints and Portfolio Choice, on the relationship between Financial Variables and Real Activity and on the Convergence and Variability of Money and Capital Markets. He has participated in more than 25 international conferences on Finance and Economics and co-organized several International conferences including on Saving, Portfolios and Pensions, on Household Saving and Portfolios in Developed and Emerging Markets, in Applied Business and Economics and in Multinational Finance. 

He has served, among others, as an elected member of the Board of the University of Cyprus, as a member of the University of Cyprus Senate, as Vice Dean for the School of Economics and Management, as a member of the Academic Council of the Economics Research Centre, as a member of the Research Center for Banking and Finance, as the Chairman of the Board of UCy Voice Radio Station, as a Member of the Cyprus Council for the Recognition of Higher Education Qualifications for Economics, as a Member of the Board of Diogenis Business Incubator and as a member on numerous Board committees, such as the Internal Audit Committee, the Finance and Tenders Board committee, the Development Planning committee, and many others. 

Dmitry Chichikashvili 

Nationality: Russian 
YearofBirth: 1966 

After a successful start in the banking sector Dmitry Chichikashvili developed and formed his own businesses, initially under the name of “Energogarant Capital Story” (investments in real estate). Currently serving as Chairman of the group of companies “Insigma” (primarily involved in the construction and development of real estate). In cooperation with leading consultants and investment companies more than 20 sizeable Class “A” projects have been completed or are under construction, such as apartment towers "Glade Plaza", "Gentry" and "George Plaza", business centres "Wave Tower", "Bakhrushina House" and the residential/office/retail complex “Italian Quarter” in Moscow (Russia) and a hotel/retail complex in central Tbilisi (Georgia). 

• PROFESSIONAL EXPERIENCE: 
• INSIGMA GROUP (Real Estate Investments & Development, Moscow, Russia) 
• 1997 todate - Chairman 
• INKOR BANK (Commercial Bank, Moscow, Russia) 
• July 1996 – May 1997 - Chairman 
• GUTA BANK (Commercial Bank, Moscow, Russia) 
• May 1993 – July 1996 - First as Head of the Department of non-commercial operations, rose rapidly through the ranks, by late 1994 became First Deputy Chairman position that was kept until he left. 
• EDUCATION 
• 1995 – 1996: Department of Banking and Insurance at the Financial Academy (Moscow, Russia), Economist in Banking and Insurance Business. 
• 1984 – 1990: Tbilisi State Medical University, Faculty of Medicine, Doctor. 

Eriskhan Kurazov 
Ο Eriskhan Kurazov γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου 1977. Το 2001 απέκτησε πτυχίο και μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το Russian University of People’s Friendship και το 2005 ειδικεύτηκε στη Νομική αποκτώντας πτυχίο στον τομέα αυτό στο ίδιο Πανεπιστήμιο το 2007. 

Ο κ. Kurazov έχει υπηρετήσει ως Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τμήματος στην B & N Bank από το 2003 έως το 2004 και από το 2004 έως το 2007 ως Οικονομικός Διευθυντής στην εταιρεία CJSC "Association Grand ". Από το 2008 έως σήμερα ο κ. Kurazov έχει πρoαχθεί από Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής σε Γενικό Διευθυντή της εταιρείας CJSC "Smart Group Finance» και σήμερα υπηρετεί ως Γενικός Διευθυντής στην εταιρεία CJSC "SP" Eurasia M4 ". 

Ο κ. Kurazov είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών: «Dekmos" (Joint Stock Company), «BIN-Insurance» LLC, CJSC "Service Reestr» και στην Επιτροπή Ελέγχου της B & N Bank (Joint-Stock Company). 

Igor Lojevsky 

Igor Lojevsky was born in 1957. 

Igor is a Vice Chairman of Deutsche Bank AG for Eastern Europe for Asset & Wealth Management and Corporate Banking & Securities divisions. Before that Igor was Chief Executive Officer and Chief Country Officer of Deutsche Bank Group in Russia/CIS. 

Over the last fifteen years, working for major global institutions (The World Bank, Deutsche Bank, Dresdner Bank), Igor has accumulated an extensive banking experience with specific focus on revitalization of degrading banking platforms in major emerging markets economies. Igor also has a first class academic training, specifically through “EDHEC – Risk Institute PhD in Finance programme” in application of modern restructure and resolution concepts for failed/nearly failed financial institutions. 

Currently Igor is an Independent Director in OJSC “Aeroflot - Russian Airlines”, where he used to be a Chairman of the Strategy Committee and currently chairs the Audit Committee. Igor is also an Independent Board Member of GeoProMining Ltd, where he served on Remuneration Committee. Igor’s previous Board mandates include major Russian industrial corporate and financial institutions (OJSC “Kamaz”, OJSC “Russian Regional Development Bank”, FESCO Transportation Group, Eurotek Ltd). 

Igor holds an MS in Systems Engineering from Omsk State Technical University and an MBA from the University of Massachusetts at Boston. 

Vladimir Sidorov 

Vladimir Sidorov was born in 1961. He graduated from Moscow Engineering Physics Institute with a BSc in experimental physics. 

He is professional investment banker and banking specialist with 20+ years of experience. He currently serves as a Non-Excutive Board Member, Deputy Chairman, of Nadzhniy Bank (Russia) and Non-Executive Director, Third Rome Investment Solutions (Russia). He works for Vnesheconombank, a Russian State company, as deputy director of department. 

Vladimir also holds the following positions: 

Member of Research Board, SOPS (www.sops.ru), Russian Academy of Sciences 

Member of Russia-Cyprus Business Council, Russian Trade and Industry Chamber 

Member of Investment Committee, Russian Trade and Industry Chamber 

Member of Association of Russian Businessmen in Cyprus 

Anton Smetanin 
Ο Anton Smetanin γεννήθηκε στη Μόσχα στις 14 Δεκεμβρίου 1984. Το 2007 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Lomonosov Moscow State University με πτυχίο νομικής. 

Από το 2007 έως το 2011, ο κ. Smetanin εργάστηκε ως δικηγόρος στη δικηγορική εταιρεία GSL Lawand Consulting LLC, στη Μόσχα, Ρωσία. 

Από το 2011 έως το 2012 ο κ. Smetanin υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Μόσχας. 

Από το 2011 μέχρι και σήμερα ο κ. Smetanin είναι αυτοεργοδοτούμενος, εξάσκωντας το επάγγελμα του σε θέματα ιδιωτικού δικαίου παρέχοντας νομικές συμβουλές και νομική υποστήριξη. Εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πελατών του σε διάφορες σημαντικές συμφωνίες στους τομείς του M & A, άντλησης κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση έργων, τραπεζικών δανείων, απόκτηση ακίνητης περιουσίας κλπ. 

Ο κ. Smetanin εκπροσωπεί επίσης τα συμφέροντα των πελατών του σε διάφορα στάδια διαδικασιών ενώπιον διαιτητικών δικαστηρίων, καθώς και σε δικαστήρια γενικής δικαιοδοσίας.

http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=181805

No comments:

Share |