Wednesday, November 14, 2012

Toyota: Παγκόσμια απόσυρση 2,77 εκ. οχημάτων




Η Toyota ανακοίνωσε την Τετάρτη την απόσυρση παγκοσμίως 2,77 εκ. οχημάτων λόγω προβλημάτων της αντλίας νερού και του τιμονιού.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ιαπωνία σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ατυχήματα, αλλά ότι έλαβε περίπου 400 παράπονα στην Ιαπωνία για το θέμα της αντλίας νερού και μερικά για πρόβλημα στο τιμόνι.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από την παγκόσμια απόσυρση άλλων 7,43 εκ. οχημάτων τον προηγούμενο μήνα από την Τογιότα, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών μοντέλων Camry και Corolla, λόγω πιθανών κινδύνων φωτιάς από βλάβη στα ηλεκτρικά παράθυρα.

Οι ανταγωνιστές της Τογιότα, Χόντα και Νισσάν έχουν επίσης ανακοινώσει αποσύρσεις οχημάτων τον τελευταίο χρόνο.

Η τελευταία απόσυρση της Τογιότα αφορά αριθμό οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς μοντέλου Prius hybrid.

Στη χειρότερη περίπτωση, το πρόβλημα με το τιμόνι μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, ενώ το πρόβλημα της αντλίας νερού μπορεί να θέσει το όχημα εκτός λειτουργίας.

Περίπου 1,5 εκ. από τα οχήματα είχαν πουληθεί στην Ιαπωνία, με τα υπόλοιπα να έχουν πουληθεί στον υπόλοιπο κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

source: stockwatch.com.cy
Share |