Tuesday, November 13, 2012

Peugeot-Citroen: Kατάργηση 1.500 θέσεων εργασίας στις δυτικοευρωπαϊκές της μονάδες



Την κατάργηση περίπου 1500 θέσεων εργασίας στις δυτικοευρωπαϊκές της μονάδες, σχεδιάζει να καταργήσει εντός του 2013, μια γαλλική κατασκευάστρια ανταλλακτικών αυτοκινήτων, η εταιρεία Faurecia, θυγατρική της PSA Peugeot-Citroen. Φέτος η εταιρεία έχει ήδη καταργήσει ισάριθμο αριθμό θέσεων εργασίας.

"Το συνολικό κόστος για την ανασυγκρότηση του ομίλου μας έφθασε φέτος στα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ προβλέπουμε για τον ίδιο σκοπό άλλα 90 εκατομμύρια ευρώ το οικονομικό έτος 2013", ανέφερε η γαλλική επιχείρηση, η οποία είναι θυγατρική του ομίλου PSA Peugeot-Citroen, και απασχολεί 80.000 ανθρώπους συνολικά σε διεθνές επίπεδο.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο ποιες ακριβώς είναι οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες στις οποίες αυτή σχεδιάζει να μειώσει τις θέσεις εργασίας το νέο έτος, δεν ήταν ακόμα σε θέση να δώσει σχετικές πληροφορίες.

Η γενικόλογη ανακοίνωση του ομίλου από το Λονδίνο αναπαράγεται στην ιστότοπό του, όπου διευκρινίζεται πως "έγινε με αποδέκτη τους στρατηγικούς επενδυτές".

Στην ίδια ανακοίνωση προς χρήση των επενδυτών δεν προσδιορίστηκε, εάν στις 1.500 καταργούμενες θέσεις εργασίας περιλαμβάνονται και προβλεπόμενες συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων, οι οποίοι δεν πρόκειται να αναπληρωθούν.

Η Faurecia επλήγη από "την αισθητή μείωση πωλήσεων" οχημάτων διεθνώς, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο προσθέτει ότι με εξαίρεση την Ρωσία, στην ευρωπαϊκή αγορά, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων από πέρυσι τον Οκτώβριο μέχρι τον προηγούμενο μήνα (το τελευταίο 12μηνο) σημείωσαν κάμψη 12%.

Πάντως η εταιρεία θέλει μέσα στους 24 ερχόμενους μήνες να προχωρήσει στην έναρξη λειτουργίας επτά νέων μονάδων σε Ρουμανία, Τσεχία και Πολωνία.

Άλλος ένας στόχος, που θέτει η Faurecia, είναι από το 2016 και μετά να έχει τα δύο τρίτα του συνολικού όγκου των πωλήσεων στην ασιατική και στη βορειοαμερικανική αγορά, "επειδή αυτές θα παρουσιάζουν εντονότερους αναπτυξιακούς ρυθμούς". 
source: stockwatch.com.cy
Share |