Tuesday, November 6, 2012

ΗΠΑ: Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές κατέθεσε η American Suzuki Motor





Η διανομέας της ιαπωνικής Suzuki Motor Corp. (7269.TO) στις ΗΠΑ υπέβαλε αίτηση ένταξης στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα κάνοντας γνωστό πως σκοπεύει να σταματήσει τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων.

Η American Suzuki Motor Corp., η οποία είναι μοναδική διανομέας της Suzuki στις ηπειρωτικές ΗΠΑ ανακοίνωσε πως θα μειώσει σταδιακά και θα σταματήσει τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων. Η απόφαση για έξοδο από την αγορά αυτοκινήτων αντανακλά τις προκλήσεις στις οποίες περιλαμβάνονται ο χαμηλός όγκος, ο περιορισμένος αριθμός μοντέλων, τα υψηλά κόστη, το αυστηρό κράτος και τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές απαιτήσεις, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Αν και η απόφαση για σταμάτημα των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ ήταν δύσκολη, οι σημερινές ενέργειες ήταν αναπόφευκτες κάτω από αυτές τις συνθήκες,» προσθέτει η εταιρεία.

Στη συνέχεια αναφέρει πως οι εγγυήσεις θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και όλα τα εξαρτήματα και οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν να παρέχονται από το δίκτυο αντιπροσώπων.

Η εταιρεία θα εστιάσει στις μοτοσυκλέτες και στα οχήματα παντός εδάφους, καθώς και σε προϊόντα θαλάσσης όπως οι εξωλέμβιες μηχανές.

Η American Suzuki Motor σκοπεύει να συνεχίσει να πουλά μηχανές εκτός δρόμου, scooters, sportbikes και cruisers.

Η Suzuki, η οποία ειδικεύεται σε μικρά οχήματα, έχει το μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων στην Ευρώπη και την Ασία, συμπεριλαμβανομένης και της Ινδίας, όπου κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. 

source: capital.gr
Share |