Friday, April 13, 2012

Google: "Αλμα" 61% στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου


Google: "Αλμα" 61% στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου


Με καθαρά κέρδη 2,89 δισ. δολαρίων ή 8,75 δολαρίων ανά μετοχή έκλεισε το α΄ τρίμηνο του 2012 για τον κολοσσό του διαδικτύου, Google. Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, τα κέρδη της είχαν διαμορφωθεί στα 1,8 δισ. δολάρια ή 5,51 δολάρια ανά μετοχή, χαρίζοντας της φέτος άνοδο 61%.

Τα έσοδα της Google ανήλθαν στα 10,65 δισ. δολάρια στο εξεταζόμενο διάστημα, από 8,58 δισ. δολάρια πέρυσι. Τα προσαρμοσμένα έσοδα, μείον το συνολικό κόστος εξαγορών, διαμορφώθηκαν στα 8,14 δισ. δολάρια.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet Research τοποθετούσαν τα καθαρά κέρδη της Google στα 9,64 δολάρια ανά μετοχή και τα έσοδα στα 8,1 δισ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Larry Page ανακοίνωσε πως η εταιρεία θα δημιουργήσει μια νέα κλάση μετοχών, άνευ δικαιωμάτων ψήφου. Σε επιστολή που υπογράφεται από τον Page και τον συνιδρυτή της Google, Sergey Brin, αναφέρεται ότι οι μέτοχοι της εταιρείας θα λάβουν μία νέα μετοχή για κάθε μία μετοχή που έχουν στην κατοχή τους στο πλαίσιο ενός σπλιτ μετοχών με αναλογία 2 προς 1.

"Η Google είχε ακόμη ένα σπουδαίο τρίμηνο, με αύξηση των εσόδων της κατά 24% σε ετήσια βάση", δήλωσε ο Page. "Διακρίνουμε παράλληλα ένα τρομακτικά ισχυρό momentum όσον αφορά τα στοιχήματα μας σε προϊόντα όπως το Android, το Chrome και το YouTube. Βρισκόμαστε ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο όσον αφορά το τί μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία για να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων και υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες μπροστά. Είναι μια συναρπαστική περίοδος να δουλεύεις στην Google".

Η μετοχή της Google σημειώνει άνοδο 1,2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

source: capital.gr

No comments:

Share |