Tuesday, April 17, 2012

ΔΝΤ: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για ανάπτυξη


ΔΝΤ: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για ανάπτυξη



H παγκόσμια οικονομία εμφανίζει κάποια μικρά σημάδια βελτίωσης, καθώς η ανάκαμψη στις ΗΠΑ αντισταθμίζει την ευρωπαϊκή διολίσθηση, ανακοίνωσε την Τρίτη το ΔΝΤ, προειδοποιώντας ότι οι κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί και τα όποια οφέλη εύθραυστα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 3,5% το 2012 και 4,1% το 2013, έναντι προβλέψεων του Ιανουαρίου για ανάπτυξη 3,3% και 3,9% αντίστοιχα.

Η ευρωζώνη αναμένεται να κινηθεί με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2012 και να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς το 2013. Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ προβλέπει ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 0,3% το 2012 και θα αναπτυχθεί με 0,9% το 2013.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ εμφανίζουν εμφανή σημάδια ανάκαμψης, με την αμερικάνικη οικονομία να προβλέπεται να αναπτυχθεί με 2,1% το 2012 και με 2,4% το 2013.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι μια νέα αναζωπύρωση της ευρωπαϊκής κρίσης και μια αύξηση των τιμών του πετρελαίου ενδέχεται να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη και να ανατρέψουν το μονοπάτι της ανάκαμψης που ακολουθεί η παγκόσμια οικονομία.

"Με το πέρασμα της κρίσης και κάποια ευχάριστα νέα για την αμερικάνικη οικονομία, έχει επιστρέψει μια κάποια αισιοδοξία. Πρέπει να παραμείνει συγκρατημένη" υπογράμμισε ο κ. Oliver Blanchard.


source: euro2day.gr

No comments:

Share |