Wednesday, March 7, 2012

Εκτός πτωχευτικού κώδικα η Lehman Brothers


Εκτός πτωχευτικού κώδικα η Lehman Brothers


Την έξοδο της από το κεφάλαιο 11 του πτωχευτικού κώδικα ανακοίνωσε η Lehman Brothers Holdings τριάμισι χρόνια μετά την κατάρρευση της που οδήγησε την αμερικανική οικονομία στη χειρότερη ύφεση από τη δεκαετία του 1930.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι θα ξεκινήσει να αποζημιώνει τους πιστωτές της από τα μέσα του επόμενου μήνα, ενώ ένα νέο διοικητικό συμβούλιο θα αναλάβει τη διαχείριση της εταιρείας για το υπόλοιπο της διαδικασίας ρευστοποίησης.

Η Lehman, η τέταρτη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Wall Street, πριν το ξέσπασμα της κρίσης κατέρρευσε το Σεπτέμβριο του 2008 και αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρική πτώχευση στην αμερικανική ιστορία.

Η εταιρεία διαθέτει περίπου $10,5 δισ. και σχεδιάζει να ξεκινήσει τις αποζημιώσεις προς τους πιστωτές της από τις 17 Απριλίου στο πλαίσιο μιας αρχικής κατανομής.

«Είμαστε περήφανοι να ανακοινώσουμε την έξοδο της Lehman από το κεφάλαιο 11 και την είσοδο της στο τελικό στάδιο της διαδικασίας – τη διανομή στους πιστωτές», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο John Suckow ο οποίος έχει αναλάβει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Αν και η Lehman βγαίνει από καθεστώς χρεοκοπίας η υπόθεση της αναμένεται να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα καθώς θα συνεχίζεται η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Το νέο επταμελές ΔΣ της εταιρείας θα διαχειρίζεται την εταιρεία κατά τη διαδικασία της ρευστοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 αμερικανικό δικαστήριο ενέκρινε το σχέδιο για την αποπληρωμή των πιστωτών που προβλέπει τη διάθεση περίπου $65 δισ. Σημειώνεται ότι οι πιστωτές των θυγατρικών της Lehman κέρδισαν καλύτερη μεταχείριση από τους πιστωτές της μητρικής.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |