Monday, March 5, 2012

Βρετανία: Συνεχίζει να επεκτείνεται ο κλάδος των υπηρεσιών


Βρετανία: Συνεχίζει να επεκτείνεται ο κλάδος των υπηρεσιών

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Η δραστηριότητα στο κλάδο υπηρεσιών της Βρετανίας επεκτάθηκε και πάλι το Φεβρουάριο, παρέχοντας ακόμα μία ένδειξη πως η οικονομία θα αποφύγει την ύφεση το πρώτο τρίμηνο, ωστόσο ο ρυθμός ήταν ο χαμηλότερος από το Νοέμβριο καθώς οι νέες δραστηριότητες και η παραγωγή υποχώρησαν σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Έστω και έτσι, οι επιχειρηματικές προσδοκίες σημείωσαν άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 μηνών, με τις εταιρείες να επικαλούνται τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και τις ενδείξεις για την αύξηση των παραγγελιών.

Σύμφωνα με την Markit and the Chartered Institute of Purchasing & Supply, ο PMI υποχώρησε το Φεβρουάριο στις 53,8 μονάδες από 56 μονάδες τον Ιανουάριο, ενώ οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τον τοποθετούσαν στις 55 μονάδες.

Σημειώνεται πως τα μεγέθη άνων των 50 μονάδων δηλώνουν ανάπτυξη του κλάδου ενώ κάτω των 50 μονάδων συρρίκνωση.

«Παρά την υποχώρηση του momentum το Φεβρουάριο, ο κλάδος των υπηρεσιών συνέχισε να επεκτείνεται με ικανοποιητικό βηματισμό, ενισχύοντας τα σημάδια πως η διπλή ύφεση θα αποφευχθεί,» σημείωσε επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.

«Οι προοπτικές στην πραγματικότητα έχουν βελτιωθεί, με την επιχειρηματική εμπιστοσύνη για το 2012 να βρίσκεται σε υψηλό 12 μηνών και τις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν ξανά προσωπικό το Φεβρουάριο,» πρόσθεσε ο Williamson.





source: capital.gr

No comments:

Share |