Monday, March 5, 2012

Κίνα: Στο 7,5% υποβαθμίστηκε η ανάπτυξη για το 2012


Κίνα: Στο 7,5% υποβαθμίστηκε η ανάπτυξη για το 2012


Στο 7,5% τοποθέτησε το στόχο οικονομικής ανάπτυξης η Κίνα για αυτό το έτος, χαμηλότερα από το 8% που είχε διατηρηθεί τα τελευταία 8 χρόνια, σε μια αναμενόμενη κίνηση από τους αναλυτές.

Ο κινέζος πρόεδρος, μιλώντας στη ετήσια συνεδρίαση του Κογκρέσου, επεσήμανε πως δίνεται στην οικονομία ο κατάλληλος χώρος να συρρικνωθεί καθώς η κυβέρνηση εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις.

«Σκοπεύουμε να προωθήσουμε τη σταθερή οικονομική ανάπτυξη, διατηρώντας τις τιμές σταθερές και αποφεύγοντας τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους κρατώντας την παροχή χρήματος και πίστωσης σε κατάλληλο επίπεδο», τόνισε ο Wen.

Ο πρόεδρος χαρακτήρισε την «αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης» ως πρώτη προτεραιότητα για το 2012. «Θα ενθαρρύνουμε τις πολιτικές που βελτιώνουν την κατανάλωση».

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το Reuters, αν η ανάπτυξη διαμορφωθεί σε αυτό το επίπεδο θα είναι το χαμηλότερο από το 1990. Στην πραγματικότητα, όμως το ποσοστό λειτουργεί περισσότερο σαν όριο που πρέπει να ξεπεραστεί, όπως συνέβαινε και με το 8% των προηγούμενων ετών.


source: capital.gr

No comments:

Share |