Monday, March 5, 2012

AIG: Πουλάει μέρος της συμμετοχής της στην AIA Group


AIG: Πουλάει μέρος της συμμετοχής της στην AIA Group


Στην πώληση μέρους της συμμετοχής της στην AIA Group με στόχο την άντληση 6 δισ. δολ. θα προχωρήσει η American International Group καθώς συνεχίζει να αποπληρώνει τα χρήματα που έλαβε από το δημόσιο των ΗΠΑ στο πλαίσιο της διάσωσης της το 2008.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η AIG θα πουλήσει ένα σημαντικό μέρος του 33% που κατέχει στην AIA η οποία είναι εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρεία οι μετοχές θα πουληθούν σε θεσμικούς επενδυτές και τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την επιστροφή χρημάτων στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Οι εταιρείες δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες, ωστόσο σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, η AIG θα πουλήσει περίπου 1,7 δισ. μετοχές της AIA στην τιμή των 27,15 δολ. έως 27,5 δολ. Χονγκ Κονγκ αντλώντας 46,15 έως 46,75 δισ. δολ ΧΚ. ($5,9 - $6 δισ.) Η επίσημη ανακοίνωση της τιμής αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται πως η AIG έλαβε από την κυβέρνηση το 2008 συνολικά 182 δισ. δολ. καθώς αντιμετώπισε το φάσμα της κατάρρευσης λόγω απωλειών από επενδύσεις σε παράγωγα.

Εξ αυτών τα περισσότερα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για πληρωμή υποχρεώσεων σε μεγάλες τράπεζες.

Η AIG εξακολουθεί να χρωστάει στο δημόσιο 50 δισ. δολ. ενώ η κυβέρνηση κατέχει ακόμα το 76% της εταιρείας.

Το 2010 η AIG προχώρησε στην απόσχιση της AIA πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη IPO στην ιστορία του Χονγκ Κονγκ αντλώντας συνολικά 20 δισ. δολ., τα οποία χρησιμοποίησε για τη μείωση του χρέους.



source: capital.gr

No comments:

Share |