Thursday, March 15, 2012

Ο Σιαρλής στη θέση του Κίκη


Ο Σιαρλής στη θέση του Κίκη

Βέβαιος ο ανασχηματισμός, ανακοινώνεται Δευτέρα ή Τρίτη. Βέβαιη και μη ανανέωση της θητείας του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιου Ορφανίδη. Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος που μίλησε πριν από λίγο στο Alithia Online, είναι 100% σίγουρο ότι θα γίνει ο μίνι ανασχηματισμός του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Χριστόφια και μέχρι στιγμής τα πλάνα είναι να ανακοινωθεί Δευτέρα ή Τρίτη, λόγω του ότι υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιήσει ο υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας.

Νέος υπουργός Οικονομικών θα είναι ο τέως γενικός διευθυντής του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου και νυν πρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Σχεδίου Υγείας, Βάσος Σιαρλής, ενώ το Εσωτερικών αναλαμβάνει η τέως δήμαρχος Λευκωσίας, Ελένη Μαύρου. Ο νυν υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης, μετακινείται στο Εμπορίου και Βιομηχανίας, για να χειριστεί με ταχύτητα τα θέματα υδρογονανθράκων το αμέσως επόμενο διάστημα και σίγουρα πριν από τη λήξη της θητείας αυτής της κυβέρνησης.

Εδώ και μέρες βρισκόταν σε εξέλιξη ένα οργιώδες παρασκήνιο σε σχέση με την παραίτηση ή όχι του Κίκη Καζαμία από το υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Καζαμίας αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο δεν τον αφήνει να επιτελέσει τα καθήκοντα του έτσι όπως ο ίδιος θα ήθελε, ωστόσο κατέβαλλε προσπάθεια μέσω επιλεγμένων συνεργατών να ανταποκρίνεται και φαίνεται ότι τα κατάφερνε περίφημα μέχρι ...χθες αργά το βράδυ τουλάχιστον. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ προεδρικού – ΑΚΕΛ κορυφώθηκαν ψες και η είδηση έσκασε σήμερα το πρωί με το πρωτοσέλιδο του «Φ». Ο ανασχηματισμός είναι και ο λόγος της αναβολής για την Τετάρτη της αυριανής προγραμματισμένης διάσκεψης Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όλο το παρασκήνιο της αποχώρησης Κίκη Καζαμία και Πραξούλας Αντωνιάδου στην αυριανή έκδοση της «Αλήθειας».
Στο μεταξύ, η ίδια κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε την πληροφορία που θέλει να μην ανανεώνεται η θητεία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιου Ορφανίδη, όπως επίσης ότι στο προεδρικό υπάρχει λίστα ενός τουλάχιστον μέτρου με ονόματα υποψηφίων για την θέση του Διοικητή.

source: alithia.com.cy

No comments:

Share |