Sunday, February 12, 2012

«Καρφωμένα» στις ελληνικές εξελίξεις τα ξένα ΜΜΕ


«Καρφωμένα» στις ελληνικές εξελίξεις τα ξένα ΜΜΕ

Με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα και τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις βρίσκονται τα διεθνή ΜΜΕ, όπως είναι η ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Bloomberg και Reuters.

FT: «Εξοργισμένοι οι Έλληνες από τις νέες θυσίες για τη διάσωση»

Αυτός είναι ο τίτλος των FT σε κεντρικό άρθρο της ιστοσελίδας τους, όπου περιγράφονται αναλυτικά οι εξελίξεις στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις αντιδράσεις των Ελλήνων εργαζομένων και στα μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο στο Σύνταγμα. «Οι Έλληνες εργαζόμενοι γεμάτοι οργή μετά την απαίτηση των ξένων πιστωτών να επιβληθούν και άλλα μέτρα στη χώρα, ώστε να αποπληρωθεί το χρέος και να αποφευχθεί μια άτακτη χρεοκοπία μέσα στο Μάρτιο».

«Οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν πληγεί έπειτα από την ανακοίνωση ότι θα πραγματοποιηθεί κοινοβουλευτική ψηφοφορία την Κυριακή, όπου οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες έθεσαν ως αίτημα για το αν η χώρα θα παραμείνει μέλος του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος», σχολιάζουν οι FT, οι οποίοι επισημαίνουν πως τα χρονικά περιθώρια για την Ελλάδα στενεύουν επικίνδυνα.

Bloomberg: «Παπανδρέου και Σαμαράς εγκρίνουν τα μέτρα λιτότητας για να αποφευχθεί η χρεοκοπία»

Στις ομιλίες των Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά εστιάζει κεντρικό άρθρο του Bloomberg, όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά το γεγονός ότι και οι δύο ηγέτες ζήτησαν υποστήριξη και κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές τους, προκειμένου να ψηφισθούν τα νέα μέτρα και να προχωρήσει το επόμενο πακέτο βοήθειας.

Από το άρθρο δε λείπει η αναφορά στις αντιδράσεις του ελληνικού λαού και ειδικά στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ, αλλά και στη μεγάλη αστυνομική δύναμη που αναπτύχθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Reuters: «Η Ελλάδα προειδοποιεί για τις συνέπειες εάν δε διασωθεί η χώρα, επικίνδυνο μονοπάτι»

Στο ίδιο μήκος κύματος με το Bloomberg κινείται και το πρακτορείο Reuters, το οποίο επισημαίνει την κρισιμότητα της κατάστασης στην Ελλάδα, αναλύοντας τόσο τις ομιλίες Παπανδρέου και Σαμαρά, όσο και την αντίδραση του ελληνικού λαού για τα νέα μέτρα.

«Ανυπολόγιστες οι συνέπειες για την Ελλάδα ένα βγει από τη ζώνη του ευρώ», σχολιάζει το πρακτορείο και τονίζει πως «παρά την αυξανόμενη λαϊκή εξέγερση τα μέτρα θα ψηφισθούν από το Κοινοβούλιο, όπως σχολιάζουν αναλυτές».

source: protothema.gr

No comments:

Share |