Thursday, February 23, 2012

Πτώση 57% στα καθαρά κέρδη της Allianz στο δ΄ τρίμηνο


Πτώση 57% στα καθαρά κέρδη της Allianz στο δ΄ τρίμηνο

Φρανκφούρτη (Dow Jones) – Η Allianz, η μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ευρώπης με βάση τη χρηματιστηριακή της αξία, ανακοίνωσε ότι η καλή επιχειρηματική της επίδοση σε λειτουργικό επίπεδο, τη φέρνει σε θέση να πληρώσει σταθερό μέρισμα για το 2011, αν και τα καθαρά κέρδη για το σύνολο της χρήσης υποχώρησαν περί το 50%.

Η Allianz δήλωσε το Νοέμβριο ότι το μέρισμα του 2011 θα ανέλθει ως συνήθως στο 40% των καθαρών κέρδος, καθώς οι μέτοχοι δεν θα «τιμωρηθούν» για την αναμενόμενη σταδιακή μείωση των καθαρών κερδών, για την οποία δήλωσε πως δεν αποτυπώνει επακριβώς τις επιδόσεις της.

Η Allianz σχεδιάζει να προτείνει ένα μέρισμα 4,50 ευρώ ανά μετοχή για το 2011, αμετάβλητο από το 2010, τονίζοντας πως αυτό «αποτυπώνει τη θεμελιώδη ισχύ των λειτουργικών κερδών και την κεφαλαιακή ισχύ της Allianz Group».

«Το 2011 ήταν ένα δύσκολο έτος. Αλλά διατηρήσαμε τη σταθερότητά μας, αυτό είναι απίστευτο κατόρθωμα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Michael Diekmann.

Τα καθαρά κέρδη για το δ΄ τρίμηνο υποχώρησαν 57% στα 492 εκατ. ευρώ από τα 1,14 δισ. ευρώ, εξαιτίας των υψηλών απωλειών στις αγορές για επενδύσεις και απομειώσεις των ελληνικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της, και ήταν σημαντικά χαμηλότερα του μέσου όρου των εκτιμήσεων του Dow Jones Newswires για 968 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 2,55 δισ. ευρώ από τα 5,05 δισ. ευρώ, επίσης χειρότερα από τις εκτιμήσεις για καθαρά κέρδη 3,02 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Allianz έκλεισαν με απώλειες 0,78 ευρώ ή 0,9% στα 89,82 ευρώ χθες, αντίστοιχα με το ευρύτερο κλίμα που επικράτησε στην αγορά. Η μετοχή έχει χάσει 15% τους τελευταίους 12 μήνες, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 41 δισ. ευρώ.





source: capital.gr

No comments:

Share |