Wednesday, February 8, 2012

Τα δημοφιλέστερα μοντέλα του 2011


Τα δημοφιλέστερα μοντέλα του 2011

Εντός του δύσκολου από πλευράς πωλήσεων 2011, ορισμένα καινούργια μοντέλα που πωλήθηκαν μέσω των επίσημων αντιπροσώπων κατάφεραν να αντισταθούν στην κρίση κλέβοντας τις καρδιές χιλιάδων αγοραστών.

Οι προτιμήσεις των Κύπριων αγοραστών ποικίλουν αφού ζήτηση έχουν και αυτοκίνητα με μικρό αμάξωμα αλλά και μεγαλύτερα ή ακόμη και 4Χ4. Οι μάρκες επίσης πολλές αν και ορισμένες καταφέρνουν να έχουν πιο έντονη παρουσία, αφού φαίνεται ότι τα μοντέλα τους σε συνδυασμό με την τιμή και την ποιότητα πείθουν τους καταναλωτές. Πρωταθλητές στη λίστα με τα δημοφιλέστερα μοντέλα μπορούν να χαρακτηριστούν οι μάρκες Ford και Nissan, αφού αριθμούν από δύο μοντέλα στις πρώτες θέσεις του πίνακα με τις υψηλότερες πωλήσεις.

Τα «συμμαζεμένα και τα ψηλά»
Το μοντέλο της Ford, το μικρό Fiesta βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων για το 2011 σε σχέση με τα καινούργια οχήματα, ενώ ακολουθείται από το νεανικό μοντέλο Juke της Nissan. Στην τρίτη θέση των πωλήσεων βρίσκεται ο «μεγάλος «αδελφός» του Juke, το ιδιαίτερα επιτυχημένο για χρόνια Nissan Qashqai.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ένα άλλο μοντέλο της Ford, το Focus, το οποίο επίσης για χρόνια συγκεντρώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον. Την πεντάδα των υψηλότερων πωλήσεων συμπληρώνει το Hyundai ΙΧ35, το οποίο λόγω σχεδιασμού, λόγω τιμής και λόγω πακέτου ανέσεων που προσφέρει έχει κερδίσει σημαντικά μερίδια αγοράς.

Διαχρονικές αξίες
Η Volkswagen με τα επιτυχημένα μοντέλα Golf, έχει καταφέρει εδώ και δεκαετίες να κερδίζει τη μάχη της αγοράς και να βρίσκεται σταθερά στα ψηλά των πωλήσεων. Έτσι έγινε και το 2011 με το Golf γενιάς 6 να σημειώνει πωλήσεις 421 οχημάτων καταλαμβάνοντας παράλληλα την έκτη θέση στη λίστα των πωλήσεων.

Άλλη μάρκα με άλλο μοντέλο αλλά του ομίλου της Unicars, εξασφάλισε την έβδομη θέση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων το 2011. Ο λόγος για το Audi A3.

Στην όγδοη θέση της σχετικής λίστας τοποθετήθηκε το Toyota Auris, με πωλήσεις 309 οχημάτων το 2011 και μερίδιο της τάξης του 2,12% στην εγχώρια αγορά.

Ένατο σε σχέση με τις πωλήσεις που κατέγραψε το 2011 το μοντέλο Tiguan της Volkswagen, το οποίο έφτασε σε πωλήσεις 308 οχημάτων κατά το περασμένο έτος.
Η πολυτέλεια, ο εξοπλισμός και η ασφάλεια της γερμανικής Mercedes τυγχάνουν ιδιαίτερης εκτίμησης στην εγχώρια αγορά. Αποτέλεσμα αυτού το μοντέλο E Class της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να βρίσκεται στη δέκατη θέση του πίνακα πωλήσεων για το 2011, με διάθεση 306 καινούργιων οχημάτων του εν λόγω μοντέλου.

Την πεντάδα της λίστας με τα 15 κορυφαία μοντέλα του 2011 από πλευράς πωλήσεων συμπληρώνουν τα αυτοκίνητα: Opel Corsa (302 οχήματα), Nissan Note (267 οχήματα), Peugeot 3008 (262 οχήματα0, BMW 1 Series (254 οχήματα) και Mitsubishi ASX (253 οχήματα).


source: sigmalive.com

No comments:

Share |