Monday, January 30, 2012

Οι online αγορές στην Κύπρο το τέταρτο τρίμηνο του 2011


Οι online αγορές στην Κύπρο το τέταρτο τρίμηνο του 2011

Λευκωσία: Τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2011 του συνδρομητικού εργαλείου μέτρησης και ανάλυσης online αγορών στην Κύπρο – the i report - ανακοίνωσαν σήμερα η εταιρία ερευνών Evresis και η εταιρία υπηρεσιών διαδραστικού μάρκετινγκ ImarComms.

Το i report κατέγραψε την online καταναλωτική συμπεριφορά του Κύπριου καταναλωτή για το τέταρτο τρίμηνο του 2011 με τον Δεκέμβριο να καταγράφει την υψηλότερη αγοραστική κίνηση όλου του έτους με 64.2%, σε αντίθεση με τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο που κατέγραψαν τα χαμηλότερα ποσοστά του έτους με 42.8% και 47.2% αντίστοιχα.

Οι online αγορές κρατήθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα με το προηγούμενο τρίμηνο στο 33.6% παρά την συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση καταγράφοντας μικρή μείωση του 0.2% από το προηγούμενο τρίμηνο, παραμένοντας στο ένα τρίτο των επισκεπτών του διαδικτύου ηλικίας 13 ετών και άνω.

Το i report κατέγραψε αύξηση στην χρήση του κινητού τηλεφώνου για online αγορές φτάνοντας το 8.9% των συνολικών online αγορών του τέταρτου τριμήνου του 2011, ενώ για πρώτη φορά κατέγραψε αγορές που έγιναν μέσο Tablet της τάξεως του 2.2%. Το ποσοστό των αγορών που έγινε μέσο ηλεκτρονικού υπολογιστή μειώθηκε κατά 7.7% στο 91.7%. Επίσης, το 88.3% των online αγορών έγιναν από το σπίτι και το 18.3% από το γραφείο.

«Τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2011 καταδεικνύουν τον Δεκέμβριο ως τον καλύτερο μήνα των online αγορών ο οποίος καλύπτει την σημαντική πτώση που καταγράφηκε τους δυο προηγούμενους μήνες του τριμήνου», δήλωσε ο Διευθυντής της Evresis Νικόλας Νικολάου.

Όσον αφορά τις κατηγορίες και τα είδη προϊόντων που αγοράστηκαν online, το i report κατέγραψε: πρώτη την κατηγορία Ειδών Ένδυσης με 34.2% με αύξηση 4.7%, με τα αθλητικά ρούχα να μειώνονται στο 26.8% και τα ρούχα εργασίας να αυξάνονται στο 94.3%. Δεύτερη την κατηγορία των Αεροπορικών Εισιτηρίων με 19.2% με μείωση 3.1%. Τρίτη την κατηγορία ειδών υπόδησης με 11.7% και τέταρτη αυτήν των συσκευών τηλεφώνων με 11.1% και αύξηση 5.8%.

Όσον αφορά τις ιστοσελίδες και τα online shops απ’ όπου έγιναν οι αγορές, το i report κατέγραψε το Ebay να παραμένει το πρώτο με 44.2% και αύξηση 4.4%, δεύτερο ακολουθεί το Asos με 17.5% και αύξηση 4.1%, και τρίτη ακολουθεί η Amazon με 14.4% και μείωση 5.7%. Ακολουθεί η Cyprus Airways με 5.8% και η Ryainair με 3.9%. Επίσης από τα υπόλοιπα online shops, το i report κατέγραψε ανάμεσα στα Top Ten μεταξύ άλλων - το Pixmania με 3.1%, το Victoria secret με 3.3% και το Strawberrynet με 2.5%.

«Το i report κατέγραψε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο διεκπεραίωσης των online αγορών με αύξηση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων και συσκευών Tablet εις βάρος των κλασσικών συσκευών όπως ο ηλεκτρονικός υπολογιστής σηματοδοτώντας την αρχή αντικατάστασης του με νέα μέσα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ImarComms Περικλής Έλληνας.


source: philenews.com

No comments:

Share |