Tuesday, December 13, 2011

Παραλύει το δημόσιο για 3 ώρες


Παραλύει το δημόσιο για 3 ώρες

Εκατοντάδες εργαζόμενοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της βουλής.

Κρατώντας πίκετ και φωνάζοντας διάφορα συνθήματα κατά της απόφασης κυβέρνησης και κομμάτων για το νέο πακέτο μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, διαμαρτύρονται για το πάγωμα των μισθών και της ΑΤΑ, καθώς και για το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε κοινωνικός διάλογος πριν τη λήψη της απόφασης.

Στα πανό αναγράφονται συνθήματα «Βουλή του πλούτου και του κεφαλαίου», «Δίκαια μέτρα για αντιμετώπιση της κρίσης» και «Ξεσκεπάστε τους φοροφυγάδες».

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία έκλεισε το δρόμο έξω από το κοινοβούλιο, ενώ λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι μεταφέρθηκαν με 80 λεωφορεία έξω από τη βουλή.

Έντονες αποδοκιμασίες από τους διαμαρτυρόμενους δέχτηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά την είσοδο του στη βουλή.

Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε στις 09:00 και θα λήξει στις 12:00 το μεσημέρι. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, για πρακτικούς λόγους, θα απεργήσουν από τις 10:30 μέχρι τις 13:30.

Η δυναμική κινητοποίηση την οποία αποφάσισε πανσυνδικαλιστική σύσκεψη την περασμένη βδομάδα περιλαμβάνει πέραν της στάσης εργασίας, συγκέντρωση έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ομιλίες από τους ηγέτες της ΠΑΣΥΔΥ της ΣΕΚ και της ΠΕΟ καθώς και έγκριση ψηφίσματος διαμαρτυρίας και επίδοσης του στον πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Οικονομικών.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνονται αυτή την ώρα και στις υπόλοιπες πόλεις. Στη Λεμεσό, οι απεργοί θα συγκεντρωθούν έξω από το Διοικητήριο, στην Πάφο έξω από το Δημαρχείο και στην ελεύθερη Αμμόχωστο έξω από το Δημαρχείο Παραλιμνίου. Από τη Λάρνακα, οι απεργοί θα μεταφερθούν με λεωφορεία στη Λευκωσία και έξω από τη Βουλή.

Τα λιμάνια και αεροδρόμια θα λειτουργήσουν κανονικά ενώ στις άλλες ουσιώδεις υπηρεσίες όπως η ΑΗΚ, η ΑΤΗΚ και τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας έχουν γίνει διευθετήσεις να παραμείνει προσωπικό ασφαλείας.

Η ΠΟΕΔ με χθεσινή ανακοίνωση της κάλεσε τους γονείς να παραλάβουν έγκαιρα τα παιδιά τους από τα σχολεία και πριν από την εκδήλωση της στάσης εργασίας.

Όπως ανακοινώθηκε, το προσωπικό που εργάζεται σε εξωτερικά ιατρεία και σε ιατρικά αστικά και κοινοτικά κέντρα και οι επισκέπτριες υγείας επίσης θα απεργήσουν, ενώ δεν θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας στους συγκεκριμένους χώρους. Ιατρικό ασφαλείας θα διατηρηθεί μόνο στα τμήματα πρώτων βοηθειών για να επιλαμβάνεται μόνο σοβαρών περιπτώσεων υγείας.

απηύθυναν έκκληση στα μέλη τους να λάβουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση και να διατρανώσουν την αποφασιστικότητα τους να μην επιτρέψουν μονομερείς αποφάσεις καταστρατήγησης συλλογικών συμβάσεων και όρων εργασίας.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |