Wednesday, October 12, 2011

ΗΠΑ: Καταψηφίστηκε το σχέδιο Obama για τις θέσεις εργασίας


ΗΠΑ: Καταψηφίστηκε το σχέδιο Obama για τις θέσεις εργασίας


Η Γερουσία καταψήφισε το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Barack Obama για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με τα διεθνή πρακτορεία να κάνουν λόγο για «παραλυσία» της Ουάσιγκτον προκειμένου να λάβει μεγάλα μέτρα πριν από τις εκλογές του 2012.

Το πακέτο περικοπής φόρων και νέων δαπανών, ύψους 447 δισ. δολαρίων, δεν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των ψήφων (60) που θα σήμαινε και την έγκρισή του, καθώς έλαβε 50 ψήφους υπέρ και 48 κατά.

Ο Obama, από τη Φλόριντα, δήλωσε πως η ψήφιση αυτή δεν σήμανε και το τέλος της μάχης για την έγκριση του μέτρου. Σε ανακοίνωσή του μετά από την ψηφοφορία, ο Obama κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους για παρεμπόδιση, προσθέτοντας ότι θα εργαστεί μαζί με τον ηγέτη των πλειοψηφίας στη Γερουσία, Harry Reid, προκειμένου να διασφαλίσει ότι μεμονωμένες προτάσεις του νομοσχεδίου θα τεθούν άμεσα προς ψήφιση.

«Τελικά, οι Αμερικανοί πολίτες δεν θα δεχθούν ένα «όχι» ως απάντηση. Είναι ώρα το Κογκρέσο να αναλάβει τις ευθύνες του, να βάλει τα πολιτικά στην άκρη και να δράσει για τις θέσεις εργασίας τώρα», δήλωσε ο Obama.



source: capital.gr

No comments:

Share |