Wednesday, October 12, 2011

Ευρωζώνη: Αύξηση 1,2% της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο


Ευρωζώνη: Αύξηση 1,2% της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο


Με απρόσμενο ρυθμό αναπτύχθηκε η βιομηχανική παραγωγή στα 17 κράτη που χρησιμοποιούν το ευρώ τον Αύγουστο για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 1,2% τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 5,3% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010.

Σημειώνεται πως οι οικονομολόγοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, ανέμεναν η παραγωγή να υποχωρήσει κατά 0,8% σε μηνιαία βάση και να αυξηθεί κατά 2,1% σε ετήσια.

Παράλληλα, η Eurostat αναθεώρησε ανοδικά τα στοιχεία του Ιουλίου, ανακοινώνοντας αύξηση 1,1% σε μηνιαίο επίπεδο και 4,4% σε ετήσιο, από 1% και 4,2% αντίστοιχα προηγουμένως.

Η μηνιαία άνοδος της παραγωγής αποτέλεσε τη μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο, ενώ η ετήσια ήταν η ισχυρότερη από τον Απρίλιο.

Στη Γερμανία η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο υποχώρησε κατά 1%, στην Ιταλία ενισχύθηκε 4,3%, ενώ σε Πορτογαλία και Ιρλανδία ενισχύθηκε κατά 8,2% και 4,4% αντίστοιχα.

Τέλος, στο σύνολο των 27 μελών της ΕΕ, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 0,9% και 4,3% σε μηνιαία και ετήσια βάση αντίστοιχα.



source: capital.gr

No comments:

Share |