Monday, October 3, 2011

Μειώνει τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη η Fitch


Μειώνει τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη η Fitch


Στη μείωση των εκτιμήσεων της για το ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας προχώρησε η Fitch Ratings καθώς τα μεγέθη του δεύτερου τριμήνου του 2011 ήταν χειρότερα των προβλέψεων της.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Fitch στην έκθεσή της Global Economic Outlook, μειώνει την εκτίμησή της για την ανάπτυξη του 2011 στο 2,6% από 3,1%, του 2012 στο 2,7% από 3,4% και του 2013 στο 3,1% από 3,4%.

Σύμφωνα με τη Fitch, αν και οι προσωρινοί παράγοντες εξακολουθούν να πιέζουν την οικονομική δραστηριότητα, η πρόσφατη επιδείνωσης της μεταβλητότητας στις αγορές και η αβεβαιότητα για τη δημοσιονομική πολιτική έχει πλήξει την εμπιστοσύνη με αποτέλεσμα την υπονόμευση της ιδιωτικής κατανάλωσης και των επενδύσεων.

“Η Fitch δεν προβλέπει ύφεση ΄double-dip΄ στις βασικές της εκτιμήσεις. Ωστόσο, η πιθανότητα εμφάνισης ύφεσης έχει αυξηθεί, καθώς η ενισχυμένη μεταβλητότητας στις αγορές μπορεί να μεγεθύνει την τάση αποστροφής κινδύνου και να οδηγήσει σε νέα σύσφιξη των πιστωτικών συνθηκών,” αναφέρει το στέλεχος της Fitch, Maria Malas-Mroueh.

“Στην Ευρωζώνη, οι προβλέψεις συμπεριλαμβάνουν σχεδόν μηδενική ανάπτυξη έως το πρώτο τρίμηνο του 2012 αντανακλώντας την επίδραση της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους καθώς το κλίμα στην Ευρώπη έχει επιδεινωθεί και η αβεβαιότητα έχει αυξηθεί σημαντικά από τον Ιούνιο,” προσθέτει η Malas-Mroueh.



source: capital.gr

No comments:

Share |