Monday, October 3, 2011

Βρετανία: Πάνω από τις 50 μονάδες ο μεταποιητικός PMI το Σεπτέμβριο


Βρετανία: Πάνω από τις 50 μονάδες ο μεταποιητικός PMI το Σεπτέμβριο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Περαιτέρω επέκταση εμφάνισε ο μεταποιητικός κλάδος στη Βρετανία το Σεπτέμβριο, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει την κεντρική τράπεζα της χώρας σε νέα αναμονή πριν αποφασίσει νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης. Συγκεκριμένα, ο PMI αυξήθηκε στις 51,1 μονάδες από 49,4 μονάδες τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Markit and the Chartered Institute of Purchasing and Supply.

Η αύξηση άνω των 50 μονάδων ήταν απρόσμενη καθώς οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τον τοποθετούσαν στις 48,5 μονάδες, δηλαδή ανέμεναν συρρίκνωση του κλάδου για δεύτερο συνεχή μήνα.

Η ανάκαμψη του PMI είναι μία σπάνια θετική εξέλιξη στη βρετανική οικονομία, και ίσως να σημάνει το τέλος μία μκράς περιόδου στασιμότητας.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου ο δείκτης κατά μέσο όρο διαμορφώθηκε στις 50 μονάδες έναντι 52,7 μονάδων το δεύτερο τρίμηνο και 59,4 μονάδων το πρώτο.

“Η μέτρια επέκταση της μεταποίησης στη Βρετανία το Σεπτέμβριο είναι θετική, αλλά είναι πολύ δύσκολο να αγνοήσουμε το γεγονός πως η απόδοσή της έχει υποχωρήσει σημαντικά από την έναρξη του τριμήνου,” αναφέρει ο οικονομολόγος της Markit Economics, Rob Dobson.





sourcE: capital.gr

No comments:

Share |