Monday, October 3, 2011

Ρεκόρ για τα γερμανικά CDS λόγω Ελλάδας


Ρεκόρ για τα γερμανικά CDS λόγω Ελλάδας


Σε ιστορικό υψηλό ανήλθε τη Δευτέρα το κόστος ασφάλισης της Γερμανίας έναντι χρεοκοπίας, καθώς οι εντεινόμενες ανησυχίες γύρω από την Ελλάδα συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στις χώρες της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, τα πενταετή γερμανικά CDS ανήλθαν στις 118 μονάδες βάσης τη Δευτέρα, κατά 6 μ.β. υψηλότερα από το προηγούμενο υψηλό των 112 μ.β.

Η ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι ο στόχος του ελλείμματος για φέτος δεν πρόκειται να επιτευχθεί επιδείνωσε το κλίμα στις αγορές ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν για τρόπους ενίσχυσης της οικονομίας και παροχής κινήτρων στις πιο αδύναμες χώρες της ζώνης του ευρώ.

Η απόκλιση της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο, για άλλη μια φορά από τους στόχους, δημιουργεί νευρικότητα στις αγορές με αποτέλεσμα να διευρύνονται και τα CDS των υπολοίπων χωρών του πυρήνα της Ευρωζώνης. Έτσι, τα πενταετή CDS του Βελγίου αυξήθηκαν κατά 20 μ.β. στις 280 μ.β., της Ολλανδίας κατά 6 μ.β. στις 110 μ.β. και της Δανίας κατά 7 μ.β. στις 153 μ.β.



source: capital.gr

No comments:

Share |