Monday, October 31, 2011

"Βουλιάζει" το γεν μετά από παρέμβαση της BoJ


"Βουλιάζει" το γεν μετά από παρέμβαση της BoJ


Με μεγάλες απώλειες διαπραγματεύεται τη Δευτέρα το ιαπωνικό γεν έναντι όλων των βασικών νομισμάτων, μετά από παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας στην αγορά συναλλάγματος.

Η Bank of Japan, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία προέβη στην πώληση άγνωστου ποσού σε ιαπωνικό γεν, με αποτέλεσμα το νόμισμα να υποχωρεί άνω του 4% έναντι του αμερικανικού δολαρίου και άνω του 3% έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Συγκεκριμένα, το γεν διαπραγματεύεται με απώλειες 4,39% έναντι του δολαρίου, στα 79,01 γεν/ δολάριο, ενώ έναντι του ευρώ υποχωρεί 3,28% στα 110,6240 γεν/ ευρώ. Έναντι της βρετανικής στερλίνας το γεν υποχωρεί 3,38% στα 126,19 γεν/ στερλίνα, ενώ έναντι του ελβετικού φράγκου οι απώλειες διαμορφώνονται σε 3,13% στα 90,5375 γεν/ φράγκο.

Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας, το δολάριο βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Β’ Π.Π. έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, ενώ ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, Jun Azumi, προειδοποίησε ότι η Ιαπωνία θα λάβει αποφασιστικά βήματα προκειμένου να περιορίσει την ανατίμηση του νομίσματός της.

Ο ίδιος, επιβεβαίωσε αργότερα ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος, η πρώτη τέτοια κίνηση από τον Αύγουστο, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για το μέγεθος της παρέμβασης.

«Η παρέμβαση ήταν μαζική» σχολιάζει ο αναλυτής της RBC Capital Markets, Michael Turner, σε ξένα μέσα ενημέρωσης. «Αυτή είναι η μόνη λέξη για να την περιγράψει κανείς» προσέθεσε.

Εκτιμήσεις που δεν επιβεβαιώνονται, τοποθετούν το μέγεθος της παρέμβασης στα 5 τρισ. γεν ή 63,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.



source: capital.gr

No comments:

Share |