Thursday, October 13, 2011

Καθυστερήσεις πτήσεων προς Ευρώπη


Καθυστερήσεις πτήσεων προς Ευρώπη


Μέχρι και τρείς ώρες καθυστέρηση παρατηρείται στο πτητικό πρόγραμμα του διεθνούς αεροδρομίου της Λάρνακας, λόγω της περιορισμένης δυνατότητας εκτέλεσης πτήσεων μέσω του ελληνικού εναέριου χώρου.

Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «μετά από σχετική ενημέρωση των ελληνικών Αρχών για περιορισμένη δυνατότητα εκτέλεσης πτήσεων μέσω του ελληνικού εναέριου χώρου, θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι παρουσιάζονται σημαντικές καθυστερήσεις στο πτητικό πρόγραμμα του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας».

Πρόσθεσε ότι «οι καθυστερήσεις κυμαίνονται από 30 λεπτά μέχρι και 3 ώρες», διευκρινίζοντας ότι η διάρκεια αυτών των καθυστερήσεων δεν είναι σταθερή, αλλά μεταβάλλεται συνεχώς. «Για αυτό ακριβώς το λόγο», είπε, «οι επιβάτες οι οποίοι αναχωρούν θα πρέπει να προσέρχονται κανονικά στο αεροδρόμιο, στην ώρα που είναι προγραμματισμένη η πτήση τους».

Μέχρι τη μία το μεσημέρι, συνέχισε, «λόγω των προβλημάτων στην Ελλάδα, έχουν επηρεαστεί συνολικά δώδεκα πτήσεις, έντεκα αναχωρήσεις και μία άφιξη» των Κυπριακών Αερογραμμών, της Ολυμπιακής Αεροπορίας και της Aegean.

Ωστόσο, είπε, «εφόσον συνεχιστεί το πρόβλημα στην Ελλάδα και λαμβάνοντας υπόψη το πτητικό πρόγραμμα της ημέρας δεν αποκλείουμε την πιθανότητα να αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων που θα επηρεαστούν. Μια τέτοια εξέλιξη θα αφορά πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, αλλά και πτήσεις από και προς διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις».

source: politis.com.cy

No comments:

Share |