Friday, October 14, 2011

Πολύωρες καθυστερήσεις στις πτήσεις προς την Ελλάδα


Πολύωρες καθυστερήσεις στις πτήσεις προς την Ελλάδα

Μέχρι το τέλος της ημέρα αναμένεται να επηρεαστούν συνολικά 51 πτήσεις.Λάρνακα: Συνολικά 51 πτήσεις αναμένεται να επηρεαστούν μέχρι το τέλος της ημέρας σε περίπτωση που οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα συνεχίσουν τα μέτρα κωλυσιεργίας που άρχισαν το πρωί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις μέχρι και πέντε ώρες.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «οι Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα συνεχίζουν και σήμερα τα μέτρα κωλυσιεργίας. Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, σημειώνονται καθυστερήσεις σε πάρα πολλές πτήσεις, από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, αλλά και σε πτήσεις από και προς διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις».

Πρόσθεσε ότι «με βάση τις εκτιμήσεις του Κέντρου επιχειρήσεων της Hermes Airports, στην περίπτωση που τα μέτρα κωλυσιεργίας στην Ελλάδα συνεχιστούν, τότε μέχρι το τέλος της ημέρας, θα έχουν επηρεαστεί συνολικά 51 πτήσεις: 29 αναχωρήσεις και 22 αφίξεις. Οι καθυστερήσεις κυμαίνονται και πάλι από 30 λεπτά μέχρι και 5 ώρες».

Αφού ανέφερε ότι «η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη», ο κ. Ασπρής είπε πως «φαίνεται ότι πλέον έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο όπου τέτοιου είδους ενέργειες από τους Ελεγκτές στην Ελλάδα θα παρουσιάζονται σε συχνή βάση. Τα δεδομένα αυτής της κατάστασης, γεωγραφικά, διαδικαστικά και άλλα, δυστυχώς, είναι τέτοια που περιορίζουν δραστικά τις δυνατότητες μας για δράση και αντίδραση, τόσο ως αεροδρόμια όσο και ως αερογραμμές».

Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας, συνέχισε «ότι το ταξιδιωτικό κοινό δεν ευθύνεται σε τίποτα για να υφίσταται αυτή την ταλαιπωρία. Ωστόσο, για την ώρα, δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη διέξοδος». Θα χρειαστεί «να είμαστε προετοιμασμένοι και να επιδεικνύουμε υπομονή όταν παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο», κατέληξε.

Τεράστιο κόστος για τις ΚΑ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών, Κυριάκος Κυριάκου δήλωσε ότι η εικόνα έχει γίνει πλέον καθημερινότητα, γεγονός που προβληματίζει την εταιρεία, αφού το ταξιδιωτικό κοινό υφίσταται τεράστια ταλαιπωρία και οι ΚΑ έχουν υποστεί κόστος που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Κυριάκου πρόσθεσε ότι οι καθυστερήσεις σε αρκετές περιπτώσεις φτάνουν τις πέντε ώρες.


source: philenews.com

No comments:

Share |