Thursday, September 22, 2011

Ρεκόρ στα spread και CDS Ιταλίας και Ισπανίας


Ρεκόρ στα spread και CDS Ιταλίας και Ισπανίας


Σε ιστορικό υψηλό εκτοξεύονται την Πέμπτη τα ιταλικά spreads και CDS καθώς εντείνονται οι ανησυχίες γύρω από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, ενώ πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για χρεοκοπία της Ελλάδας, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της διάθεσης αποστροφής κινδύνου των επενδυτών οι οποίοι όλο και περισσότερο στρέφονται προς τα ασφαλή καταφύγια.

«Βρισκόμαστε σε ένα κλίμα αποστροφής κινδύνου. Η δαμόκλειος σπάθη επικρεμάται ακόμα πάνω από την Ελλάδα υποδεικνύοντας αυξανόμενους κινδύνους χρεοκοπίας της χώρας», δήλωσε στο DJ ο στρατηγικός αναλυτής της Rabobank, Richard McGuire.

Ως αποτέλεσμα, οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων Γερμανίας και ΗΠΑ καταγράφουν σήμερα ιστορικό χαμηλό διαμορφούμενες στο 1,67% και 1,81%, αντίστοιχα.

Στο κλίμα έντονων ανησυχιών προστίθενται και οι διαπιστώσεις αξιωματούχων της Fed που έκαναν λόγο για "σημαντικό κίνδυνο καθοδικής απόκλισης του outlook της οικονομίας".

Ειδικότερα, η διαφορά της απόδοσης των δεκαετών ιταλικών τίτλων έναντι του γερμανικού ομολόγου βάσης (Bund) σημειώνει ρεκόρ στις 407 μ.β. την Πέμπτη, κατά 7 μ.β. υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης. Την ίδια ώρα, σε ιστορικό υψηλό βρίσκονται και τα ασφάλιστρα κινδύνου χρεοκοπίας της Ιταλίας, με τα πενταετή ελληνικά CDS να ανέρχονται στις 544 μ.β.

Παράλληλα, ανοδικά κινούνται σήμερα και τα spreads της υπόλοιπης ευρωεριφέρειας, πλην του ισπανικού που διαμορφώνεται στις 365 μ.β., υποχωρώντας κατά 8,12 μ.β. σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης.

Τα spreads Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας διαμορφώνονται στις 2.185 μ.β. (+7,65 μ.β.), 701 μ.β. (+10,58 μ.β.) και 1.000 μ.β. (+0,18 μ.β.), αντίστοιχα.

Σε ιστορικό υψηλό διαμορφώνονται αυτή την ώρα και τα πενταετή ισπανικά CDS στις 447 μ.β. Τα CDS Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας βρίσκονται στις 6.089 μ.β., 816 μ.β. και 1.176 μ.β., αντίστοιχα.


Reuters: Αγορές ιταλικών ομολόγων από την ΕΚΤ

Σε αγορά κρατικών ομολόγων Ιταλίας διάρκειας 5 και 10 ετών, προχώρησε σήμερα Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με δηλώσεις traders με γνώση των συναλλαγών στο Reuters.

Σημειώνεται ότι το ιταλικό spread βρέθηκε να ενισχύεται έως τις 413 μ.β. νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, ενώ αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στις 407 μ.β.



source: capital.gr

No comments:

Share |