Monday, September 5, 2011

Βρετανία: Τη μεγαλύτερη πτώση των δυόμιση ετών κατέγραψε ο ΡΜΙ υπηρεσιών


Βρετανία: Τη μεγαλύτερη πτώση των δυόμιση ετών κατέγραψε ο ΡΜΙ υπηρεσιών

Λονδίνο (Dow Jones) – Η ανάπτυξη στον κλάδο των υπηρεσιών της Βρετανίας κατέγραψε την μεγαλύτερη υποχώρηση των τελευταίων δέκα και πλέον ετών τον Αύγουστο, που αποτελεί την πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η οικονομία αποδυναμώνεται, σύμφωνα με έρευνα της Markit και του Chartered Institute of Purchasing and Supply.

Ο δείκτης υπηρεσιών PMI, δείκτης μέτρησης δραστηριότητας στον κλάδο με βάση έρευνα στις υπηρεσίες, υποχώρησε στο 51,1 τον Αύγουστο από το 55,4 τον Ιούλιο. Ο κλάδος αντιστοιχεί περίπου στο 75% της βρετανικής οικονομίας.

Αν και οποιαδήποτε μέτρηση μεγαλύτερη του επιπέδου 50 υποδηλώνει ότι ο κλάδος αναπτύσσεται, η μηνιαία πτώση ήταν η μεγαλύτερη μετά από εκείνη που έχει σημειωθεί την Άνοιξη του 2008 ύστερα από την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Η πτώση ήταν επίσης πολύ μεγαλύτερη από το 54 που ανέμενε η αγορά, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires σε οικονομολόγους.

Η στερλίνα υποχώρησε στα 1,6096 δολάρια μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο έναντι του αμερικανικού νομίσματος, από τις 20 Ιουλίου, προτού ανακάμψει αμέσως στα 1,6133 δολάρια.


source: capital.gr

No comments:

Share |