Monday, September 5, 2011

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 2 ετών ο ρυθμός ανάπτυξης της δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα


Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 2 ετών ο ρυθμός ανάπτυξης της δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα


Με το χαμηλότερο ρυθμό των δύο τελευταίων ετών αναπτύχθηκε η δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα της Ευρωζώνης τον Αύγουστο, με τον σχετικό σύνθετο δείκτη που καταρτίζει η Markit να υποχωρεί στις 50,7 μονάδες από 51,1 μονάδες τον Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι ενδείξεις άνω των 50 μονάδων καταδεικνύουν ανάπτυξη της δραστηριότητας στον κλάδο. Τα τελευταία στοιχεία ήταν χαμηλότερα σε σχέση με τις προσωρινές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιοποιηθεί και τοποθετούσαν το δείκτη στις 51,1 μονάδες.

Αναλυτικότερα, τα τελικά στοιχεία για τον δείκτη PMI του τομέα μεταποίησης που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα εμφάνισαν συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Αύγουστο, ενώ τα τελικά στοιχεία για τον PMI υπηρεσιών που ανακοινώθηκαν σήμερα εμφάνισαν υποχώρηση του δείκτη στο χαμηλό 23 μηνών των 51,5 μονάδων, από 51,6 μονάδες τον Ιούλιο.

"Τα στοιχεία για τον PMI υποδηλώνουν πως η ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης στο γ΄ τρίμηνο είναι απίθανο να βελτιωθεί περαιτέρω σε σχέση με το ρυθμό ανάπτυξης 0,2% που καταγράφηκε στο τρίμηνο που έλήξε τον Ιούνιο ενώ η οικονομική επιβράδυνση στο τελευταίο τρίμηνο του έτους μοιάζει ιδιαίτερα πιθανή εκτός και εάν παρατηρηθεί σημαντική βελτίωση στην καταναλωτική και επιχειρηματική εμπιστοσύνη τους επόμενους μήνες", ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής της Markit.



source: capital.gr

No comments:

Share |