Thursday, September 8, 2011

Γαλλία: Υποβάθμιση των εκτιμήσεων για το ΑΕΠ από την κεντρική τράπεζα


Γαλλία: Υποβάθμιση των εκτιμήσεων για το ΑΕΠ από την κεντρική τράπεζα

ΠΑΡΙΣΙ (Dow Jones) – Η Τράπεζα της Γαλλίας αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη, με τις τελευταίες εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας να δείχνουν οριακή ανάπτυξη της οικονομίας το γ΄ τρίμηνο μετά τη στασιμότητα κατά το β΄ τρίμηνο.

Η Τράπεζα της Γαλλίας περιμένει πλέον το ΑΕΠ να σημειώσει οριακή άνοδο 0,1% το τρίτο τρίμηνο από το δεύτερο, αναθεωρώντας προς τα κάτω την αρχική της πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,2%.

Οι εκτιμήσεις της Τράπεζας της Γαλλίας βασίζονται στους δείκτες οικονομικού κλίματος για τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες.

Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος της κεντρικής τράπεζας για τη βιομηχανία παρέμεινε αμετάβλητος τον Αύγουστο από τον Ιούλιο στις 98 μονάδες, ενώ ο δείκτης για τις υπηρεσίες υποχώρησε στις 97 μονάδες από 98 τον Ιούλιο.

Ωστόσο, η Τράπεζα της Γαλλίας επισήμανε ότι οι τελευταίες της προβλέψεις φαίνεται να δείχνουν βελτίωση των υπηρεσιών σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο. Οι προβλέψεις δείχνουν επίσης σταθερότητα της βιομηχανικής παραγωγής σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, ανέφερε.




source: capital.gr

No comments:

Share |