Monday, August 1, 2011

HSBC: Περικοπές 25.000 θέσεων εργασίας


HSBC: Περικοπές 25.000 θέσεων εργασίας

Την περικοπή 25.000 επιπλέον θέσεων εργασίας μέχρι το 2013 και την αποχώρηση από 20 χώρες ανακοίνωσε ο τραπεζικός κολοσσός HSBC, στο πλαίσιο περικοπών δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα προ φόρων κέρδη της το πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκαν στα 11,5 δισ.δολ.

Τα κέρδη που ανακοίνωσε η τράπεζα αντιστοιχούν σε άνοδο της τάξης του 3% από την ίδια περίοδο πέρυσι, τη στιγμή που οι επενδυτές ανέμεναν πτώση στα 10,8 δισ.δολ, σύμφωνα με σφυγομέτρηση του Reuters. Τα έσοδα ανήλθαν σε 35,7 δισ.δολ.

Η HSBC ανακοίνωσε ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει τις 5.000 απολύσεις που είχε γνωστοποιήσει παλαιότερα στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της λειτουργίας στη Λατινική Αμερική, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, το τμήμα λιανικής τραπεζικής παρουσίασε καλά αποτελέσματα το πρώτο εξάμηνο, ωστόσο τα κέρδη στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής είχαν υποχωρήσει.

Οι περικοπές αντιστοιχούν περίπου στο 10% του εργατικού δυναμικού της HSBC, καθώς η τράπεζα επιχειρεί να αντιστρέψει την πολιτική επέκτασης σε μεγάλο αριθμό χωρών που ακολούθησε το παρελθόν και να επικεντρωθεί στις χώρες της Ασίας.

Πώληση 195 υποκαταστημάτων στη Νέα Υόρκη

Η HSBC ανακοίνωσε επίσης ότι κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση υποκαταστημάτων της στη Νέα Υόρκη στην First Niagara Financial Group, έναντι ποσού περίπου 1 δισ. δολαρίων.

Το τίμημα εμπεριέχει premium 6,7% για τις καταθέσεις ύψους 15 δισ. δολαρίων που αποκτά η First Niagara μαζί με τα 195 υποκαταστήματα στη Νέα Υόρκη και το Κονέκτικατ, αναφέρει η βρετανική τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στη First Niagara να επεκταθεί σε αγορές που γειτνιάζουν με την έδρα της, στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Πέραν της πώλησης των υποκαταστημάτων στην First Niagara, η HSBC σχεδιάζει να κλείσει 13 υποκαταστήματα στο Κονέκτικατ και το Νιου Τζέρσεϊ μέχρι την επόμενη χρονιά.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |