Monday, August 1, 2011

Προειδοποίηση Fitch για νέα υποβάθμιση


Προειδοποίηση Fitch για νέα υποβάθμιση

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην Κύπρο και ενδέχεται να μειώσει τη βαθμίδα στην οποία τοποθετεί τη χώρα με βάση τις εξελίξεις τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, δήλωσε ένα ανώτερο στέλεχος της εταιρείας σήμερα.

«Όπως έχουμε καταστήσει σαφές σε προηγούμενες εκθέσεις μας, θα ήμασταν υπέρ μιας πολύ πιο ευρείας δημοσιονομικής σταθεροποίησης από αυτή που έχει εφαρμοστεί», δήλωσε ο Chris Pryce, διευθυντή του Sovereign Group του οίκου Fitch, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Μειώσαμε την αξιολόγηση της Κύπρου κατά τρεις μονάδες από AA- σε A- στα τέλη του Μαΐου και είναι πιθανό, αναλόγως του τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες κι εβδομάδες, να την μειώσουμε κι άλλο», είπε.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση με μεγάλο ενδιαφέρον», είπε ο κ. Pryce.

«Προφανώς ελπίζουμε να δούμε να εγκαθίσταται μια νέα Κυβέρνηση μέσα σε λίγες ημέρες και θα εξετάσουμε ποια βαθμολογία θα θεωρείται κατάλληλη για την Κύπρο στο μέλλον, όταν θα δούμε την Κυβέρνηση, τη σύνθεση της Κυβέρνησης και τις πολιτικές που προτίθεται να ακολουθήσει», πρόσθεσε.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |