Tuesday, August 23, 2011

Πάνω από 1.900 δολ.η ουγγιά ο χρυσός


Πάνω από 1.900 δολ.η ουγγιά ο χρυσός

Γύρω στις 03:30 GMT η τιμή του χρυσού έφθασε στα 1.914,50 δολάρια ανά ουγγιά.

Νέο ρεκόρ όλων των εποχών κατέγραψε το πρωί η τιμή του χρυσού στις συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ, ξεπερνώντας το όριο των 1.900 δολαρίων ανά ουγγιά, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Στις 06:30 (ώρα Ελλάδος) η τιμή του χρυσού έφθασε στα 1.914,50 δολάρια ανά ουγγιά, προτού υποχωρήσει στα 1,897.05 δολάρια στις 9.26 π.μ.

Το πολύτιμο μέταλλο συνεχίζει ακάθεκτο το ανοδικό ράλι του για τέταρτη συνεχή ημέρα διαπραγμάτευσης, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το καθιστούν ακόμη πιο ελκυστικό στα μάτια των επενδυτών που αναζητούν επενδυτικά καταφύγια.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο χρυσός καταγράφει κέρδη της τάξης του 16%. «Τα νέα για την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι καλά», σχολιάζει ο Ντάρεν Χίθκοτ, επικεφαλής συναλλαγών της Investec Australia.

«Έχει διαμορφωθεί μια αρκετά ζοφερή εικόνα για το άμεσο μέλλον… Προς το παρόν, οι επενδυτές αρέσκονται να στρέφονται στον χρυσό τις δύσκολες ώρες και θα συνεχίζουν να το κάνουν μέχρις ότου να δουν κάτι θετικό και βιώσιμο», συμπληρώνει.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |