Friday, June 24, 2011

Stress test για ελληνική χρεοκοπία στις ΗΠΑ


Stress test για ελληνική χρεοκοπία στις ΗΠΑ



Οι αμερικανικές εποπτικές αρχές έχουν εντείνει τα συστήματα παρακολούθησης και προχωρούν σε κινήσεις ώστε να εξασφαλίσουν ότι ο χρηματοοικονομικός κλάδος της χώρας είναι προετοιμασμένος για οποιαδήποτε έκβαση της ελληνικής κρίσης.

Οι ρυθμιστικές αρχές ζήτησαν από τις τράπεζες των ΗΠΑ να καταθέσουν στοιχεία για την άμεση και έμμεση έκθεσή τους στην Ελλάδα, για λεπτομέρειες ως προς τα CDS ως προς ευρωπαϊκές τράπεζες, αλλά και να παρουσιάσουν κάθε σχέδιο προετοιμασίας που έχουν καταρτίσει αναφορικά με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

«Ζητήσαμε από τις τράπεζες να κάνουν ουσιαστικά stress test και να ζητήσουν, εξετάζοντας όλες τις τοποθετήσεις του8ς, τι αντίκτυπος θα υπάρξει στα κεφάλαιά τους σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας» δήλωσε ο Ben Bernanke αν και διευκρίνισε πως αυτό δεν σημαίνει ότι οι αμερικανικές αρχές αναμένουν οποιαδήποτε ελληνική χρεοκοπία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times, οι αμερικανικές τράπεζες έχουν μειώσει την έκθεσή τους και σε άλελς χώρες της ευρωπεριφέρειας "γεγονός που δίνει στις ρυθμιστικές αρχές μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι το αμερικανικό χρηματοοικονομικό σύστημα μπορεί να αντέξει".

source: euro2day.gr

No comments:

Share |