Friday, June 17, 2011

Υποβαθμίζει τις προβλέψεις της η RIM


Υποβαθμίζει τις προβλέψεις της η RIM

Πτώση σημείωσαν τα τριμηνιαία κέρδη της Research In Motion ενώ τα έσοδα διαμορφώθηκαν χαμηλότερα απ' ό,τι ανέμενε η διοίκησή της, αναγκάζοντας την κατασκευάστρια των κινητών BlackBerry να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της.

Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν «βουτιά» 15% την Πέμπτη.

Η RIM, η οποία αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από την Apple και τη Google στην αγορά «έξυπνων τηλεφώνων», ανακοίνωσε επίσης ότι τα νέα μοντέλα της δεν θα βγουν στα αμερικανικά καταστήματα προτού ξεκινήσει η επόμενη σχολική σεζόν.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι ήταν θέμα χρόνου να εγκαταλείψει η εταιρεία τον στόχο της για ετήσια κέρδη 7,50 δολαρίων ανά μετοχή στη χρήση που λήγει το Μάρτιο του 2012. Επιβεβαιώθηκαν χθες, όταν η διοίκηση της RΙΜ «έκοψε» τις προβλέψεις της σε 5,25-6 δολάρια ανά μετοχή.

Επιπλέον, γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας, χωρίς όμως να αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό τους. Διευκρίνισε πάντως ότι η αναδιοργάνωση αυτή θα ξεκινήσει άμεσα.

Για το τρέχον τρίμηνο η εταιρεία αναμένει κέρδη μεταξύ 75 σεντς και 1,05 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 4,2-4,8 δισ. δολαρίων.

Τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν το προηγούμενο τρίμηνο στα 695 εκατ. δολάρια ή 1,33 δολάρια ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 4,9 δισ. δολάρια.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |